VIDEO: Super ovseni zajtrk
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

VIDEO: Super ovseni zajtrk

Si želite zjutraj pojesti nekaj, po čemer ne boste lačni že ko pridete na delo ali v šolo?

Ko vem, da je pred mano dolg dan si pripravim ovsene kosmiče in jih pojem doma, če pa mi primanjkuje časa pa si jih vzamem kar s seboj, saj so kasneje še boljši, ko se prepojijo z vsemi okusi. Priprava je seveda povsem enostavna, sama pa rada dodam še nekaj super sestavin, ki sicer dolgočasne kosmiče popestrijo in me nasitijo še za dlje časa.

Ovsenih kosmičev si zase pripravim nekje od 40 do 50 gramov, kar znaša malo manj kot 200 kalorij. Potresem jih z veliko žlico chia semen, ki so bogata z omega 3-maščobnimi kislinami in imajo veliko beljakovin ter vitaminov, povečujejo pa tudi občutek sitosti in pospešujejo razgradnjo maščob v telesu. Temu dodam še ekološko pridelane murve in rozine, ker naredijo moj obrok še boljši ter ameriške borovnice zaradi vseh antioksidantov, ki jih vsebujejo. Na koncu vse prelijem z ovsenim mlekom z okusom vanilje, ki si ga pripravim sama. Sladkam ga s kokosovim sladkorjem, saj je drugače – priznam, precej brez okusa.

Dodatni nasveti: 

• Mleko rada pogrejem, saj se tako kosmiči in chia semena hitreje napijejo s tekočino.

• Vse skupaj si lahko pripravite že dan prej in obljubim, da bo še bolje – vsaj če imate radi prepojene kosmiče in chia semena.

AVTOR: Ksenija Zupanc 


Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.