Slano pecivo
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Slano pecivo

Krhko pecivo, ki očara z vrtincem slanih okusov, ki jih spremlja še karamelno sladek pridih kokosovega sladkorja.

SESTAVINE:
* 100 g masla
* 100 g kokosovega sladkorja
* 3 ščepci soli
* 1 jajce
* 1 žlica arašidovega masla
* 160 g pšenične mehke moke
* 1 žlička pecilnega praška
* ½ žličke cimeta
* 100 g soljenih arašidov

OPIS POSTOPKA: Maslo, sladkor in sol kremasto stepemo. Vmešamo jajce in arašidovo maslo. Moko zmešamo s pecilnim praškom in cimetom, jo dodamo masleni kremi in zmešamo.

Testo se mora težko ločiti od kuhalnice. Čajno žličko povaljamk v moki in iz testa zajemamo majhne kupčke. Položimo jih na papir za peko in pazimo, da pustimo med posameznimi piškoti dovolj prostora, saj nekoliko narastejo.

Potem jih posujemo z arašidi oz. arašide poljubno potisnemo v piškote. Piškote pečemo 15 minut v pečici, ki smo jo predhodno ogreli na 200 stopinj. Ko postanejo lepe zlate barve, jih vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladijo.

 

Arašidovi sladko-slani piškoti

ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Dominika 

* 100 g masla* 100 g kokosovega sladkorja* 3 ščepci soli* 1 jajce* 1 žlica arašidovega masla * 160 g pšenične mehke moke* 1 žlička pecilnega praška* ½ žličke cimeta* 100 g soljenih arašidov  Maslo, sladkor in sol kremasto stepemo. Vmešamo jajce in arašidovo maslo. Moko zmešamo s pecilnim praškom in cimetom, jo dodamo masleni kremi in zmešamo. Testo se mora težko ločiti od kuhalnice. Čajno žličko povaljamk v moki in iz testa zajemamo majhne kupčke. Položimo jih na papir za peko in pazimo, da pustimo med posameznimi piškoti dovolj prostora, saj nekoliko narastejo. Potem jih posujemo z arašidi oz. arašide poljubno potisnemo v piškote. Piškote pečemo 15 minut v pečici, ki smo jo predhodno ogreli na 200 stopinj. Ko postanejo lepe zlate barve, jih vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladijo.  
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.