Puranja rolada s slivami
SESTAVINE (za dve osebi):
* 4 večje puranje zrezke
* pest suhih sliv
* (domačo) češpljevo marmelado
* polnozrnato gorčico
* sol
* poper
* vrvica za kulinariko ali alu folija
OPIS POSTOPKA: Vsak puranji zrezek malo potolčemo, da ga še nekoliko sploščimo. Zrezke posolimo in popramo. Vsakega premažemo z ene strani s polnozrnato gorčico. Na nekatera mesta damo tudi malo češpljeve marmelade. Na koncu dodamo še sesekljane suhe slive - lahko jih posujemo povsod ali pa naredimo le eno linijo po sredini. Vsak zrezek zvijemo v rolado. Zavežemo z vrvico ali zavijemo v alu folijo, ki smo jo premazali z oljem. Zvitke položimo v naoljen pekač, ter pečemo do zlato rjave barve (cca 45 minut). Položimo jih na leseno desko, odstranimo vrvico ali alu folijo, ter narežemo poševno na rolado, za še lepši efekt. Če se je na dnu pekača ali v alu foliji naredilo nekaj soka, lahko iz tega naredimo okusno omako, ki ji na štedilniku dodamo smetano za kuhanje, začimbe, malo polnozrnate gorčice in čisto malo češpljeve marmelade. Postrežemo še toplo skupaj z omako in kruhovimi cmokom ali domačimi njoki. Pa dober tek!
ČAS PRIPRAVE: 1,5 ure
RECEPT PRIPRAVILA: Katra Crep
Komentarji (0)