Pogača
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Pogača

SESTAVINE:
75g puste skute
* 2 jajci (velikosti M)
* 30g lahkega ribanega sira
* 5g mletih lanenih semen
* 16g chia semen
* 18g indijskega trpotca/psiliuma
* 2 poravnani žlički pecilnega praška
* ščepec soli
Posip:
* 1-2 žlički kumine v zrnju
* 1/2 žličke grobe soli

OPIS POSTOPKA: 
1. Pečico prižgemo na 200°C.
2. Lanena semena zmeljemo v kavnem mlinčku ali pa namesto njih uporabimo dodatnih 5g luščin indijskega trpotca ali chia semen.
3. Skuto stresemo v skledo in razdrobimo z vilicami. Dodamo stepeni jajci, riban sir in dobro premešamo.
4. Dodamo lanena, chia semena, indijski trpotec, ščepec soli in dve ravni žlički pecilnega praška.
5. Testo pustimo počivati 10-15 minut, da semena vpijejo tekočino, nato ga razdelimo na dva dela.
6. Pladenj v velikosti pečice obložimo s peki papirjem, nanj položimo oba dela testa in ju pokrijemo s kosom prozorne folije ali peki papirja, da se pri oblikovanju ne lepi na roke. Testo sploščimo in z dlanjo oblikujemo za prst debeli okrogli pogači premera 10-12 cm.
7. Z nožem po dolžini in širini naredimo zareze za prst narazen in pogači posujemo s kumino in grobo soljo.
8. Pečemo 25-30 minut, da se pogači rjavo in hrustljavo zapečeta.
9. Počakamo, da se pogači malo pohladita, nato z nožem ponovno zarežemo po zarezah.

ČAS PRIPRAVE: priprava – 25 min, pečenje – 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Urša Gorše

 

* 75g puste skute * 2 jajci (velikosti M) * 30g lahkega ribanega sira * 5g mletih lanenih semen * 16g chia semen * 18g indijskega trpotca/psiliuma * 2 poravnani žlički pecilnega praška * ščepec soli   1. Pečico prižgemo na 200°C. 2. Lanena semena zmeljemo v kavnem mlinčku ali pa namesto njih uporabimo dodatnih 5g luščin indijskega trpotca ali chia semen. 3. Skuto stresemo v skledo in razdrobimo z vilicami. Dodamo stepeni jajci, riban sir in dobro premešamo. 4. Dodamo lanena, chia semena, indijski trpotec, ščepec soli in dve ravni žlički pecilnega praška. 5. Testo pustimo počivati 10-15 minut, da semena vpijejo tekočino, nato ga razdelimo na dva dela. 6. Pladenj v velikosti pečice obložimo s peki papirjem, nanj položimo oba dela testa in ju pokrijemo s kosom prozorne folije ali peki papirja, da se pri oblikovanju ne lepi na roke. Testo sploščimo in z dlanjo oblikujemo za prst debeli okrogli pogači premera 10-12 cm. 7. Z nožem po dolžini in širini naredimo zareze za prst narazen in pogači posujemo s kumino in grobo soljo. 8. Pečemo 25-30 minut, da se pogači rjavo in hrustljavo zapečeta. 9. Počakamo, da se pogači malo pohladita, nato z nožem ponovno zarežemo po zarezah.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.