Piščančja detox juha
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Piščančja detox juha

Hranljiva domača juha s piščancem, veliko zelenjave in kurkumo. Juha ne vsebuje glutena, mleka in je primerna za razne diete.

SESTAVINE:
* 300g piščančjih prsi brez kosti
* polovica čebule - olupljena in nasekljana
* 1 skodelica brokolijevih cvetov
* 1 skodelica narezanega korenja
* 1 kos kolerabe – narezan na koščke
* 1 manjši por - narezan na koščke
* 2 vejici nasekljanega peteršilja
* 2 stroka česna-  zdrobljeni
* 2 žlici olivnega olja
* 1 žlička rdeče paprike
* 1 žličke mlete kurkume
* majaron
* lovorjev list
* sol in poper

OPIS POSTOPKA: 
1. V večji posodi segrejemo olivno olje. Dodamo nasekljano čebulo, česen in por. Vse skupaj prepražimo, da se zmehča.
2. Nato dodamo vodo (cca 1liter vode), piščančje prsi v kosu, korenje, rdečo papriko, kurkumo, majaron, lovorjev list in sol.
3. Zavremo, zmanjšamo ogenj in dušimo, da se piščančje prsi skuhajo. Nato piščančje prsi odstranimo in jih postavimo na desko za rezanje, da se ohladijo.
4. V lonec dodamo brokoli, kolerabo in peteršilj. Še naprej dušimo, da se brokoli zmehča. Medtem piščančje prsi z dvema vilicama natrgamo na manjše kose in vmešamo nazaj v juho.
5. Ko je brokoli že mehek, poskusimo, nato dodamo sol in poper po potrebi. Juho postrezite toplo.

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana

* 300g piščančjih prsi brez kosti * polovica čebule - olupljena in nasekljana * 1 skodelica brokolijevih cvetov * 1 skodelica narezanega korenja * 1 kos kolerabe – narezan na koščke * 1 manjši por - narezan na koščke * 2 vejici nasekljanega peteršilja * 2 stroka česna-  zdrobljeni * 2 žlici olivnega olja * 1 žlička rdeče paprike * 1 žličke mlete kurkume * majaron * lovorjev list * sol in poper   1. V večji posodi segrejemo olivno olje. Dodamo nasekljano čebulo, česen in por. Vse skupaj prepražimo, da se zmehča. 2. Nato dodamo vodo (cca 1liter vode), piščančje prsi v kosu, korenje, rdečo papriko, kurkumo, majaron, lovorjev list in sol. 3. Zavremo, zmanjšamo ogenj in dušimo, da se piščančje prsi skuhajo. Nato piščančje prsi odstranimo in jih postavimo na desko za rezanje, da se ohladijo. 4. V lonec dodamo brokoli, kolerabo in peteršilj. Še naprej dušimo, da se brokoli zmehča. Medtem piščančje prsi z dvema vilicama natrgamo na manjše kose in vmešamo nazaj v juho. 5. Ko je brokoli že mehek, poskusimo, nato dodamo sol in poper po potrebi. Juho postrezite toplo.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.