Pirini rezanci s šampinjonovim nadevom
SESTAVINE za 4 osebe:
* 400g širokih pirinih rezancev
* 250g šampinjonov
* 2 stroka česna
* 1/2 čebule
* 2 paradižnika
* 1dcl belega vina
* 1 šop peteršilja
* 1/2 vejice rožmarina
* 200g tofuja
* 150g grškega/kokosovega jogurta
* 30g parmezana
* začimbe: sol, poper, drobnjak, olivno olje
OPIS POSTOPKA: Šampinjone očistimo, osušimo s suho krpo, narežemo na drobno in pražimo na segretem olivnem olju cca. 5 minut. Dodamo sesekljana česen in čebulo ter dušimo še 5 minut. Operemo peteršilj, ga osušimo s suho krpo, nasekljamo in dodamo k šampinjonom. Prilijemo vino. Vse skupaj dušimo še 5 minut oziroma dokler vino popolnoma ne izpari. Po okusu dodamo malo olivnega olja, drobnjak, sol ter poper. Tofu odcedimo in narežemo na kocke. Dodamo jogurt in 20g naribanega parmezana ter vse skupaj vmešamo v šampinjonovo omako in kuhamo še približno 5 minut. Testenine skuhamo v vodi ter jih na segretem oljčnem olju rahlo popečemo. Dodamo na drobno narezane paradižnike ter pražimo še 1 minuto. Po želji solimo in popramo. Testeninam s paradižnikom dodamo že prej pripravljeno omako. Čez vse naribamo preostanek parmezana, dodamo svež rožmarin ter postrežemo.
ČAS PRIPRAVE: 45 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Katarina Štucl
Komentarji (0)