Pirin kruh brez kvasa s semeni
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Pirin kruh brez kvasa s semeni

1

Pirin kruh je odličen in zdrav nadomestek belega kruha. Tale recept pa je še posebej enostaven in hiter saj kruh ne potrebuje vzhajanja. Dodali smo mu različna semena, lahko pa se poigraš tudi z drugimi dodatki kot je napr. čebula, česen ali korenček.

SESTAVINE:
* 200g pirine polnozrnate moke
* 200g pirine mehke moke
* pol pecilnega praška iz vinskega kamna (ali 2 žlički sode bikarbone)
* 1 bio jogurt (lahko tudi kokosov)
* 1 žlička soli
* 2 jedilni žlici ekstra deviškega oljčnega olja
* 1-2 dl mineralne vode
* dodatki po želji: riban korenček ali pražena čebula ali pest semen

OPIS POSTOPKA: V večji skledi (za kruh) zmešamo vse sestavine s kuhalnico. Masa bo bolj mokra, ampak nič zato. Tako mora biti. Pripravite pekač (jaz uporabljam tistega za potico) in ga obložite s peki papirjem. Maso za kruh predevajte v pekač. Po vrhu lahko poslujete semena (mešanica semen, chia, kvinoja itd.). Kruh pečete na 200°C približno 50 min-1h. Nekje na polovici peke lahko zmanjšate temperaturo pečice na 180°C. Ko je kruh pečen, ga damo iz pečice in pustimo v pekaču, da se popolnoma ohladi. Šele nato ga lahko režemo. Lahko se poigrate z različnimi okusi kruha (čebulni, česnov, korenčkov) in posipi.

Pa dober tek! 

ČAS PRIPRAVE: 1,5 ure
RECEPT PRIPRAVILA: Katra Črep - Mmmuffins&Co. 

* 200g pirine polnozrnate moke * 200g pirine mehke moke * pol pecilnega praška iz vinskega kamna (ali 2 žlički sode bikarbone) * 1 bio jogurt (lahko tudi kokosov) * 1 žlička soli * 2 jedilni žlici ekstra deviškega oljčnega olja * 1-2 dl mineralne vode * dodatki po želji: riban korenček ali pražena čebula ali pest semen  V večji skledi (za kruh) zmešamo vse sestavine s kuhalnico. Masa bo bolj mokra, ampak nič zato. Tako mora biti. Pripravite pekač (jaz uporabljam tistega za potico) in ga obložite s peki papirjem. Maso za kruh predevajte v pekač. Po vrhu lahko poslujete semena (mešanica semen, chia, kvinoja itd.). Kruh pečete na 200°C približno 50 min-1h. Nekje na polovici peke lahko zmanjšate temperaturo pečice na 180°C. Ko je kruh pečen, ga damo iz pečice in pustimo v pekaču, da se popolnoma ohladi. Šele nato ga lahko režemo. Lahko se poigrate z različnimi okusi kruha (čebulni, česnov, korenčkov) in posipi. Pa dober tek! 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (1)

Ana Marija Kapušin

Videti zelo dobro, nisem še pekla, bom pa kmalu in sporočim