Pirin kruh brez kvasa
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Pirin kruh brez kvasa

Kruh je pogosto problematičen pri ljudeh, ki imajo želodčne težave. Spodaj si poglej recept za kruh, ki ne vsebuje kvasa in ga lahko jedo tudi tisti, ki imajo pogosto želodčne težave. 



SESTAVINE:

* 500g pirine bio moke

* 500ml radenske

* 1 pecilni prašek vinskega kamna

* 1 žlica olivnega olja

* 1 čajna žlička light kisle smetane

* 1 čajna žlička soli

* dodatna moznost: do 150 gramov semen po izbiri (sezamova semena, laneno seme..)



OPIS POSTOPKA: V veliko posodo stresemo moko, dodamo pecilni prašek vinskega kamna in zmešamo, dodamo se vse ostale sestavine in s kuhavnico premešamo. Zmes, ki je ni potrebno gnesti in pustiti vzhajati, vlijemo v visok pekač za kruh, v katerega smo dali papir za peko. Pečemo 1 uro v pečici na 200 stopinj brez ventilatorja. Ko ga vzamemo iz pečice ga prekrijemo z vlažno krpo za 10 minut.



ČAS PRIPRAVE: 3 min + peka

RECEPT SESTAVIL: Katja Savron


,* 500g pirine bio moke ,* 500ml radenske ,* 1 pecilni prašek vinskega kamna ,* 1 žlica olivnega olja ,* 1 čajna žlička light kisle smetane ,* 1 čajna žlička soli ,* dodatna moznost: do 150 gramov semen po izbiri (sezamova semena, laneno seme..) , , V veliko posodo stresemo moko, dodamo pecilni prašek vinskega kamna in zmešamo, dodamo se vse ostale sestavine in s kuhavnico premešamo. Zmes, ki je ni potrebno gnesti in pustiti vzhajati, vlijemo v visok pekač za kruh, v katerega smo dali papir za peko. Pečemo 1 uro v pečici na 200 stopinj brez ventilatorja. Ko ga vzamemo iz pečice ga prekrijemo z vlažno krpo za 10 minut.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.