VIDEO: Pica polžki
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

VIDEO: Pica polžki

4

Pica polžki za katere ne potrebuješ kupljenega testa. Pripraviš jih lahko s hitrim, okusnim, domačim testom. Najboljše od vsega pa je, da ni potrebno čakati, da testo vzhaja in so zato pripravljeni in postreženi v dobrih 30 minutah.

SESTAVINE:
Testo:
* 500 g pirine bele moke
* 150 g masla
* 300 g grškega jogurta
* dve žlički soli
* 1 vrečka pecilnega praška

Nadev: 
* 400 g pelatov
* 150 g šunke
* 150 g ribanega sira
* ščepec origana in ščepec soli

OPIS POSTOPKA: V moko dodamo stopljeno maslo, jogurt, sol in pecilni. Zamesimo testo.
Dobljen hlebček razpolovimo in vsako polovico razvaljamo v krog debeline približno 4 mm. 
Razvaljano testo namažemo s pelati in celo površino obložimo s šunko, narezano na manjše koške. Dodamo še sir in obloženo testo zavijemo v rolado. 
Rolado narežemo na dober centimeter debele polžke in jih položimo na pekač s peki papirjem. Vsak polžek še dodatno obložimo s sirom, posujemo z origanom in pečemo v ogreti pečici 15 minut na 180 °C (ventilacijska pečica), oziroma do zlate barve. 

ČAS PRIPRAVE: 20 minut plus peka
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja in Filip

 

Testo: * 500 g pirine bele moke * 150 g masla * 300 g grškega jogurta * dve žlički soli * 1 vrečka pecilnega praška Nadev:  * 400 g pelatov * 150 g šunke * 150 g ribanega sira * ščepec origana in ščepec soli  V moko dodamo stopljeno maslo, jogurt, sol in pecilni. Zamesimo testo. Dobljen hlebček razpolovimo in vsako polovico razvaljamo v krog debeline približno 4 mm.  Razvaljano testo namažemo s pelati in celo površino obložimo s šunko, narezano na manjše koške. Dodamo še sir in obloženo testo zavijemo v rolado.  Rolado narežemo na dober centimeter debele polžke in jih položimo na pekač s peki papirjem. Vsak polžek še dodatno obložimo s sirom, posujemo z origanom in pečemo v ogreti pečici 15 minut na 180 °C (ventilacijska pečica), oziroma do zlate barve. 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (4)

Malinca

Pozdravljena Ga. Katarina. Iz polovice hlebčka razvaljate krog debelina približno 4mm ter ga po nadevu zvijete v rolado. Za lažjo predstavo pa si lahko ogledate tudi video pod receptom :)

Malinca Nastha

Katarina Pleško

Kakšen krog narediš iz hlebčka? In to zviješ v rolado?

Malinček Uroš

Pozdravljena Anja,
hvala za opozorilo. Recept je popravljen. :)

Anja habjan

...od kje in koliko, se pojavi kisla smetana?