Ovseni piškoti s čokolado
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Ovseni piškoti s čokolado

Ovseni piškoti so najboljši skupaj s skodelico čaja ali kavice. Recept je enostaven za pripravo. Jaz sem jih pripravljala skupaj s svojim 3 letnim sinom, ki je užival tako v pripravi kot potem pri pokušanju.

SESTAVINE:
* 120 g masla
* 150 g kokosovega sladkorja
* 2 jajci
* 350 g ovsenih kosmičev
* 220 g bele moke (pirine, pšenične)
* 1 žlička pecilnega praška
* 1 ščepec soli
* 1 žlička cejlonskega cimeta
* 100 g temne čokolade 


OPIS POSTOPKAMaslo na sobni temperaturi skupaj s sladkorjem penasto zmešamo z električnim mešalnikom. Dodamo 2 jajci. V posebni skledi zmešaj ovsene kosmiče, moko, pecilni prašek in cimet. Suho mešanico primešaj k masleni mešanici. Čokolado nasekljaj na manjše koščke in vmešaj v maso. Maso damo v hladilnik za približno 1 uro, da bomo piškote lažje oblikovali. Iz mase pride približno 24 piškotov. Maso oblikujemo v majhne kepice in jih potem stisnemo ob pekač. Lahko uporabimo tudi vilice. Pečemo 13 minut na 180 stopinjah. 

ČAS PRIPRAVE: 30 minut + hlajenje testa 
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja

* 120 g masla * 150 g kokosovega sladkorja * 2 jajci * 350 g ovsenih kosmičev * 220 g bele moke (pirine, pšenične) * 1 žlička pecilnega praška * 1 ščepec soli * 1 žlička cejlonskega cimeta * 100 g temne čokolade  OPIS POSTOPKA: Maslo na sobni temperaturi skupaj s sladkorjem penasto zmešamo z električnim mešalnikom. Dodamo 2 jajci. V posebni skledi zmešaj ovsene kosmiče, moko, pecilni prašek in cimet. Suho mešanico primešaj k masleni mešanici. Čokolado nasekljaj na manjše koščke in vmešaj v maso. Maso damo v hladilnik za približno 1 uro, da bomo piškote lažje oblikovali. Iz mase pride približno 24 piškotov. Maso oblikujemo v majhne kepice in jih potem stisnemo ob pekač. Lahko uporabimo tudi vilice. Pečemo 13 minut na 180 stopinjah. 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.