Omaka za testenine
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Omaka za testenine

Trenutno mi vsa ta zelenjava uspeva na vrtu in jo uporabljam na tisoč in en način :) V kolikor želite lahko tudi izpustite meso in jo pripravite v vegeterijanski različici.

SESTAVINE:

* olivno olje za peko
* 300 g piščančjih prsi
* začimbe: mleta paprika, kurkuma, poper, sol
* 1 manjša čebula
* 2 stroka česna
* 1 por
* 1 korenček
* 1/2 rdeče paprike
* 1 mala bučka
* 2 dcl kokosovega mleka
* bazilika
* peteršilj
* testenine (na sliki polnozrnati riževi rezanci)

OPIS POSTOPKA: Meso narežemo na manjše kocke in ga začinimo z začimbami. V večjo ponvico damo prb. 3 žlice olivnega olja in dodamo meso. Meso dobro popečemo. Dodamo na kolobarje narezano čebulo in sesekljan česen in pražimo tako dolgo, da čebula postane rahlo rjava. Dodamo na kolobarje narezan por in ga rahlo popražimo. Korenček naribamo oz. ga nasekljamo na drobno in dodamo v ponev. Malo prepražimo in nato dodamo na kocke narezano rdečo papriko in narezano bučko. Pražimo še prb. 5 minut in zalijemo s kokosovim mlekom. Zmanjšamo temperaturo, pokrijemo ponev in kuhamo še približno 10 minut. Vmes večkrat premešamo. Na koncu dodamo še svežo baziliko in peteršilj in omaka je končana. Postrežemo s svojimi najljubšimi testeninami.

ČAS PRIPRAVE: 40 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja

* olivno olje za peko * 300 g piščančjih prsi * začimbe: mleta paprika, kurkuma, poper, sol * 1 manjša čebula * 2 stroka česna * 1 por * 1 korenček * 1/2 rdeče paprike * 1 mala bučka * 2 dcl kokosovega mleka * bazilika * peteršilj * testenine (na sliki polnozrnati riževi rezanci)  Meso narežemo na manjše kocke in ga začinimo z začimbami. V večjo ponvico damo prb. 3 žlice olivnega olja in dodamo meso. Meso dobro popečemo. Dodamo na kolobarje narezano čebulo in sesekljan česen in pražimo tako dolgo, da čebula postane rahlo rjava. Dodamo na kolobarje narezan por in ga rahlo popražimo. Korenček naribamo oz. ga nasekljamo na drobno in dodamo v ponev. Malo prepražimo in nato dodamo na kocke narezano rdečo papriko in narezano bučko. Pražimo še prb. 5 minut in zalijemo s kokosovim mlekom. Zmanjšamo temperaturo, pokrijemo ponev in kuhamo še približno 10 minut. Vmes večkrat premešamo. Na koncu dodamo še svežo baziliko in peteršilj in omaka je končana. Postrežemo s svojimi najljubšimi testeninami.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.