Muffini s sladkim krompirjem
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Muffini s sladkim krompirjem

Krhki in slastni muffini so odlični za zajtrk, malico ali sladico. Pripravljeni iz samih zdravih sestavin bodo poskrbeli, da se boste posladkali na zdrav način.

SESTAVINE: 
* 450g sladkega krompirja
* 100g ovsene moke (še je nimaš, zmelješ ovsene kosmiče)
* 2 banani oz 200g
* 100g kokosovega sladkorja
* 120ml rastlinskega mleka
* 30g konopljinih semen
* 25g kokosove moke
* 50g kakava v prahu
* 1jž cimeta
* 1jž sode bikarbone
* 1jž vanilije v prahu 

OPIS POSTOPKA: Predčasno skuhamo krompir. Vse sestavine razen moke in sode zmešamo v električnem mešalniku, da nastane gosta masa, nato pa dodamo še moko s sodo bikarbono in na rahlo premešamo z metlico. Maso razporedimo po modelčkih za muffine (jaz sem uporabila majhne) in pečemo na 180 stopinj, 40min. Za preliv lahko na pari stopimo temno čokolado, dodamo malo agavinega sirupa, JŽ kokosove maščobe in malo kokosa. Če pa želimo, da so muffini popolnoma veganski, pa preprosto zmešamo kakav v prahu, kokosovo maščobo, kokosovo moko in malo agavinega sirupa ter to segrejemo in prelijemo čez muffine.

Prisežem, najboljši muffini ever! 

ČAS PRIPRAVE: 30min (+40min peke) 
RECEPT PRIPRAVILA: Eva Boto 

  * 450g sladkega krompirja * 100g ovsene moke (še je nimaš, zmelješ ovsene kosmiče) * 2 banani oz 200g * 100g kokosovega sladkorja * 120ml rastlinskega mleka * 30g konopljinih semen * 25g kokosove moke * 50g kakava v prahu * 1jž cimeta * 1jž sode bikarbone * 1jž vanilije v prahu   Predčasno skuhamo krompir. Vse sestavine razen moke in sode zmešamo v električnem mešalniku, da nastane gosta masa, nato pa dodamo še moko s sodo bikarbono in na rahlo premešamo z metlico. Maso razporedimo po modelčkih za muffine (jaz sem uporabila majhne) in pečemo na 180 stopinj, 40min. Za preliv lahko na pari stopimo temno čokolado, dodamo malo agavinega sirupa, JŽ kokosove maščobe in malo kokosa. Če pa želimo, da so muffini popolnoma veganski, pa preprosto zmešamo kakav v prahu, kokosovo maščobo, kokosovo moko in malo agavinega sirupa ter to segrejemo in prelijemo čez muffine. Prisežem, najboljši muffini ever! 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.