Medenjaki
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Medenjaki

Krhki medenjaki, ki pričarajo vzdušje zimskih dni. Odlično se priležejo ob skodelici čaja. 

SESTAVINE:
* 200 g pirine polnozrnate moke
* 300 g pirine bele gladke moke
* 100 g kokosovega sladkorja
* 2 žlički sode bikarbone
* 2 žlički cimeta
* 1/2 žličke ingverja
* malo bio limonine lupinice
* 150 g masla
* 2 jajci
* 170 g medu
* malo vanilije (jaz sem uporabila vanili pasto)

OPIS POSTOPKA: V veliki posodi zmešamo vse suhe sestavine (moko, sodo, cimet, ingver, kokosov sladkor, limonino lupinico). Dodamo še vse mokre sestavine (stopljeno maslo, jajci, med, vanili pasto). Dobro pregnetemo maso, da postane homogena. Jaz običajno zgnetem kar z mešalnikom. Maso pokrijemo z prozorno folijo in pustimo v hladilniku za kakšno uro, da se malo strdi. Pripravimo si 2 velika pekača s peki papirjem. Z rokami oblikujemo kroglice in jih sploščimo na peki papir. Pečemo 15 minut na 180 stopinjah - ventilacijska pečica.

ČAS PRIPRAVE: 30 minut + peka 
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja

* 200 g pirine polnozrnate moke * 300 g pirine bele gladke moke * 100 g kokosovega sladkorja * 2 žlički sode bikarbone * 2 žlički cimeta * 1/2 žličke ingverja * malo bio limonine lupinice * 150 g masla * 2 jajci * 170 g medu * malo vanilije (jaz sem uporabila vanili pasto)  V veliki posodi zmešamo vse suhe sestavine (moko, sodo, cimet, ingver, kokosov sladkor, limonino lupinico). Dodamo še vse mokre sestavine (stopljeno maslo, jajci, med, vanili pasto). Dobro pregnetemo maso, da postane homogena. Jaz običajno zgnetem kar z mešalnikom. Maso pokrijemo z prozorno folijo in pustimo v hladilniku za kakšno uro, da se malo strdi. Pripravimo si 2 velika pekača s peki papirjem. Z rokami oblikujemo kroglice in jih sploščimo na peki papir. Pečemo 15 minut na 180 stopinjah - ventilacijska pečica.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.