Malinine ploščice
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Malinine ploščice

SESTAVINE:
* 340 g mletih ovsenih kosmičev
* 75 g sladila eritritol brez kalorij
* 75 g sladkorja
* Ščepec soli
* 200 g kokosovega olja (zmehčan, vendar ne tekoč)
* 200 g zamrznjenih malin
* 5 g chia semen

Preliv po želji:
* 50 g sladkorja v prahu
* 2 žlici sojinega mleka

OPIS POSTOPKA: Pečico segrejemo na 150 °C. Najprej zmešamo vse suhe sestavine, dodamo zmehčano kokosovo olje in ponovno dobro zmešamo. Mešanica mora biti drobljiva. Če je preveč tekoča, dodamo moko iz ovsenih kosmičev. Po potrebi lahko na koncu zgnetemo tudi z rokami.
Dobljeno maso premaknemo v obložen visok pekač. Del mase prihranimo za konec. Maso v pekaču s prsti enakomerno razporedimo. Pečemo 15 min in umaknemo iz pečice.
Pečico segrejemo na 180 °C.
Ta čas segrejemo zamrznjene maline ter dodamo chia semena in kuhamo dokler ne dobimo tekoče mešanice. Dobljeno mešanico prelijemo po testu. Posujemo s preostankom mase. Pečemo 40 min. Polnilo bi moralo imeti mehurčke na robovih.
Ko je pečeno, najprej ohladimo na sobni temperaturi (približno 30 min), nato še v hladilniku (približno 2 uri), šele nato narežemo v poljubno velikost in postrežemo. Po želji lahko prelijemo s prelivom, za katerega zmešamo skupaj sladkor v prahu in sojino mleko.

RECEPT PRIPRAVILA: Klara Rutar - h3althyland

* 340 g mletih ovsenih kosmičev* 75 g sladila eritritol brez kalorij* 75 g sladkorja* Ščepec soli* 200 g kokosovega olja (zmehčan, vendar ne tekoč)* 200 g zamrznjenih malin* 5 g chia semenPreliv po želji:* 50 g sladkorja v prahu* 2 žlici sojinega mleka
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.