Malincin presni cheesecake
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Malincin presni cheesecake

SESTAVINE:
Osnova:
* 200 g datljev
* 200 g mletih mandljev 
* lupina ene limone
Krema:
* 300 g indijskih oreščkov
* 100 ml kokosovega mleka
* sok ene limone
* 50 ml agavinega sirupa 
* 50 ml stopljene kokosove maščobe/olja 
* 1 ČŽ vanilijega ekstrakta
* 3 JŽ kokosove moke (fino mlete)
Malinin preliv:
* 300 g zmrznjenih malin
* 3 g agar-agarja
* 100 ml vode
* 3 JŽ agavinega sirupa
* 1 JŽ kokosovega sladkorja ( oz. sladkaš po želji, jaz imam raje, da je preliv malo bolj kisel, da je potem tak sladkokisel okus celotne tortice) 
 
OPIS POSTOPKA: Predčasno v vodi namočimo indijske oreščke in datlje (pustimo uro do dve). Datlje damo kar v toplejšo vodo, da se prej zmehčajo. Ko je vse pripravljeno, vse sestavine iz osnove zmiksamo skupaj, da nastane gosta zmes. Razporedimo po tortnem modelu (jaz sem uporabila model s premerom 26 cm). Vse skupaj damo v skrinjo za približno 15 min (toliko, da se dobro sprime), medtem pa naredimo kremo.
Zopet zmešamo vse potrebne sestavine v mešalniku. Če opazimo, da je zmes preredka, dodamo še kokosove moke, če pa se zmes drobi oz. je presuha, dodamo še mleka. Ko je tekstura "taprava", razporedimo po modelu in damo hladiti v skrinjo za pol ure.
 
Medtem naredimo še malinin preliv z agar-agarjem. Če tega nimamo, uporabimo želatino, čisto po želji. Malinam dodamo sladila, jih malce pokuhamo, da se zmehčajo in odstavimo z ognja. Pustimo, da se ohladi. Medtem agar-agar zmešamo v manjši posodici s hladno vodo, zavremo in pustimo vreti 1 minuto. Potem ga odstavimo in počakamo, da se nekoliko ohladi. Postopoma mu primešamo maline. (Pazi, da maline postopoma dodajaš agarju in ne agar malinam.)

Zmes nato prelijemo v model torte in damo v skrinjo za 2h. Jaz sem agar-agar uporabljala prvič, zato sem bila kar malce nestrpna, ker se ni takoj vse skupaj strdilo. Mislila sem, da delam kaj narobe, da nisem zmešala prav itd... ampak se je na koncu izkazalo, da sem bila le neučakana. Zelo lepo se strdi, samo dobro se mora ohladiti. Tortica je na koncu izpadla BOŽANSKO dobra! Prisežem! Moraš poizkusiti.

Dober tek!
 
ČAS PRIPRAVE: 3 h 
RECEPT SESTAVILA: Eva Boto
 Predčasno v vodi namočimo indijske oreščke in datlje (pustimo uro do dve). Datlje damo kar v toplejšo vodo, da se prej zmehčajo. Ko je vse pripravljeno, vse sestavine iz osnove zmiksamo skupaj, da nastane gosta zmes. Razporedimo po tortnem modelu (jaz sem uporabila model s premerom 26 cm). Vse skupaj damo v skrinjo za približno 15 min (toliko, da se dobro sprime), medtem pa naredimo kremo. Zopet zmešamo vse potrebne sestavine v mešalniku. Če opazimo, da je zmes preredka, dodamo še kokosove moke, če pa se zmes drobi oz. je presuha, dodamo še mleka. Ko je tekstura "taprava", razporedimo po modelu in damo hladiti v skrinjo za pol ure.   Medtem naredimo še malinin preliv z agar-agarjem. Če tega nimamo, uporabimo želatino, čisto po želji. Malinam dodamo sladila, jih malce pokuhamo, da se zmehčajo in odstavimo z ognja. Pustimo, da se ohladi. Medtem agar-agar zmešamo v manjši posodici s hladno vodo, zavremo in pustimo vreti 1 minuto. Potem ga odstavimo in počakamo, da se nekoliko ohladi. Postopoma mu primešamo maline. (Pazi, da maline postopoma dodajaš agarju in ne agar malinam.) Zmes nato prelijemo v model torte in damo v skrinjo za 2h. Jaz sem agar-agar uporabljala prvič, zato sem bila kar malce nestrpna, ker se ni takoj vse skupaj strdilo. Mislila sem, da delam kaj narobe, da nisem zmešala prav itd... ampak se je na koncu izkazalo, da sem bila le neučakana. Zelo lepo se strdi, samo dobro se mora ohladiti. Tortica je na koncu izpadla BOŽANSKO dobra! Prisežem! Moraš poizkusiti. Dober tek!  
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.