Lososova barvna solata
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Lososova barvna solata

SESTAVINE:

*1 file lososa
*3 krompirji
*2 jajci
*1 podolgovata rdeča paprika
*150g graha
*2 jedilni žlici kisle smetane
*olivno olje
*koper
*himalajska sol
*poper
*svež limonin sok
*po želji mešanica začimb garam masala 

OPIS POSTOPKA: Najprej skuhamo krompir, zato ga olupimo in narežemo na manjše koščke ter skuhamo v vroči vodi, ki jo malo solimo. Ko je krompir mehak (pazimo, da ne bo čisto razpadel), ga odcedimo in pustimo, da se ohladi. Med tem časom lahko ločeno skuhamo tudi jajci, ki morata biti trdo kuhani ter pa grah, ki ga solimo. Vse lepo ohladimo, nato jajci olupimo in narežemo na koščke. Operemo in očistimo še papriko ter jo narežemo na koščke, ki jih nato popečemo na olivnem olju v ponvici za par minut. Mešamo in ko se koščki zmehčajo ter malo obarvajo, jih odstranimo z ognja ter pustimo, da se ohladijo. File lososa posolimo z obeh strani ter še začinimo z mešanico začimb garam masala. Na malenkost olivnega olja ga popečemo po nekaj minut na vsaki strani, najprej s kožo navzdol, če jo imamo, nato pa še na drugi strani. Ker file ne bo ostal v enem kosu, se lahko prepričamo, da je lepo pečen tako, da ga na sredini prebodemo z vilico in vidimo, če lepo razpada. Pazimo, da ni temperatura peke preveč visoka, saj se lahko zgodi, da se nam zažge, a še ne bo v celoti pečen. Potem ga prav tako pustimo, da se ohladi, nato pa ga razdrobimo na večje koščke in odstranimo še kakšno morebitno koščico. V krompir dodamo kislo smetano in po okusu solimo, popramo ter dodamo koper in sok vsaj polovice limone. Postrežemo tako, da sestavine razporedimo po krožnikih ali pa zmešamo vse skupaj.

ČAS PRIPRAVE: 45 min + hlajenje
RECEPT PRIPRAVILA: Tamara Lesinšek - TasTasty

*1 file lososa*3 krompirji*2 jajci*1 podolgovata rdeča paprika*150g graha*2 jedilni žlici kisle smetane*olivno olje*koper*himalajska sol*poper*svež limonin sok*po želji mešanica začimb garam masala  Najprej skuhamo krompir, zato ga olupimo in narežemo na manjše koščke ter skuhamo v vroči vodi, ki jo malo solimo. Ko je krompir mehak (pazimo, da ne bo čisto razpadel), ga odcedimo in pustimo, da se ohladi. Med tem časom lahko ločeno skuhamo tudi jajci, ki morata biti trdo kuhani ter pa grah, ki ga solimo. Vse lepo ohladimo, nato jajci olupimo in narežemo na koščke. Operemo in očistimo še papriko ter jo narežemo na koščke, ki jih nato popečemo na olivnem olju v ponvici za par minut. Mešamo in ko se koščki zmehčajo ter malo obarvajo, jih odstranimo z ognja ter pustimo, da se ohladijo. File lososa posolimo z obeh strani ter še začinimo z mešanico začimb garam masala. Na malenkost olivnega olja ga popečemo po nekaj minut na vsaki strani, najprej s kožo navzdol, če jo imamo, nato pa še na drugi strani. Ker file ne bo ostal v enem kosu, se lahko prepričamo, da je lepo pečen tako, da ga na sredini prebodemo z vilico in vidimo, če lepo razpada. Pazimo, da ni temperatura peke preveč visoka, saj se lahko zgodi, da se nam zažge, a še ne bo v celoti pečen. Potem ga prav tako pustimo, da se ohladi, nato pa ga razdrobimo na večje koščke in odstranimo še kakšno morebitno koščico. V krompir dodamo kislo smetano in po okusu solimo, popramo ter dodamo koper in sok vsaj polovice limone. Postrežemo tako, da sestavine razporedimo po krožnikih ali pa zmešamo vse skupaj.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.