Lešnikov kruh
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Lešnikov kruh

SESTAVINE: 
* 220g mleka
* 1 žlica limoninega soka
* 4 žlice olivnega olja
* 117g polnozrnate pirine moke
* 117g bele pirine moke
* 100g lešnikove moke
* 50g ovsenih kosmičev
* 1/ žličke pecilnega praška
* 1 žlička sode bikarbone
* 1 žlička soli
* 2 žlici medu
* malo mleka z premaz in pest ovsenih kosmičev za posip

OPIS POSTOPKA: Mleku dodamo žlico limoninega soka in postavimo na stran za 10 minut. V posodi dobro premešamo vse tri moke, ovsene kosmiče, pecilni prašek, sodo bikarbono, sol. Naredimo jamico in vanjo zlijemo 165g mleka, dodamo olje in med. Premešamo tako, da dobimo testo - če je to presuho, dodajamo preostanek mleka. Testo oblikujemo v kroglo in jo z leseno kuhalnico razdelimo na štiri dele (ne pritisnemo čisto do konca!). Kruh premažemo z mlekom, posujemo z ovsenimi kosmiči in pečemo na 180°C 35-40 min.
Dober tek!

ČAS PRIPRAVE: 1 h
RECEPT PRIPRAVIL: Mojca Perdih

  * 220g mleka * 1 žlica limoninega soka * 4 žlice olivnega olja * 117g polnozrnate pirine moke * 117g bele pirine moke * 100g lešnikove moke * 50g ovsenih kosmičev * 1/ žličke pecilnega praška * 1 žlička sode bikarbone * 1 žlička soli * 2 žlici medu * malo mleka z premaz in pest ovsenih kosmičev za posip
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.