LCHF puding z glukomananom
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

LCHF puding z glukomananom

Odločila sem se, da pripravim puding z glukomananom. Povem lahko, da se sem čisto navdušena. Kakšna tekstura, okus in kako hitro je puding pripravljen. Pudinga ni potrebno kuhati, ampak ga pripravimo kar v mešalniku. Iz sestavin v receptu lahko pripravimo dva ali tri pudinge.

SESTAVINE:
PUDING:
*3 dcl mleka
*1 žlica whey beljkovin vanilija
*1 žlica eritritola (naravno sladilo brez kalorij)
*1 in pol čajne žličke konjak glukomanana v prahu
*ščepec vanilje v prahu (lahko tudi vanili aroma)

JAGODNA POLIVKA:
*200g svežih jagod
*2 žlici eritritola 
*1 čajna žlička konjak glukomanana v prahu

OPIS POSTOPKA: PUDING: Vse sestavine za puding stresemo v mešalnik (smootihe maker ali multipraktik) in mešamo 2-3 minute, dokler se masa ne zgosti. Po potrebi lahko dodate še nekaj glukomanana v prahu. Puding postavimo za 10 minut v hladilnik in medtem pripravimo jagodno polivko.

JAGODNA POLIVKA: Jagode dobro očistimo in postopek ponovimo. Vse sestavine stresemo v mešalnik in mešamo 2-3 minute, dokler se masa ne zgosti. Po potrebi lahko dodate še nekaj glukomanana v prahu. Polivko prelijemo čez puding in pustimo še nekaj minut v hladilniku.

ČAS PRIPRAVE: 10 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana K.
PUDING: *3 dcl mleka *1 žlica whey beljkovin vanilija *1 žlica eritritola (naravno sladilo brez kalorij) *1 in pol čajne žličke konjak glukomanana v prahu *ščepec vanilje v prahu (lahko tudi vanili aroma) JAGODNA POLIVKA: *200g svežih jagod *2 žlici eritritola  *1 čajna žlička konjak glukomanana v prahu
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.