LCHF fokača z olivami in paradižnikom
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

LCHF fokača z olivami in paradižnikom

SESTAVINE:
* 100 mocarele
* 25g kremnega sira
* 20g mandljeve moke
* 15g kokosove moke
* 2 jajci
* 1 žlica olivnega olja
* 1/2 žličke pecilnega praška
* 8 črnih oliv
* 5 sušenih paradižnikov v olju
* sol
* rožmarin

OPIS POSTOPKA: Mocarelo in kremni sir zmeljemo v blenderju. Dodamo jajci, kokosovo in mandljevo moko, pecilni prašek in olivno olje. Dobro zmiksamo, da dobimo gosto zmes. Manjši pekač obložimo s peki papirjem. Po pekaču enakomerno razporedimo maso s žlico – visoka naj bo od 0,5 do 1 cm.

Črne olive narežemo na manjše koščke, prav tako sušen paradižnik. Oboje potisnemo rahlo v testo. Testo potem po vrhu posolimo, potrosimo z rožmarinom in poškropimo z olivnim oljem.

Pečemo na 180 stopinj 20 minut.

Idejo za recept sem dobila v knjigi Jej kot superčlovek od Urške Gorše.

ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja

* 100 mocarele * 25g kremnega sira * 20g mandljeve moke * 15g kokosove moke * 2 jajci * 1 žlica olivnega olja * 1/2 žličke pecilnega praška * 8 črnih oliv * 5 sušenih paradižnikov v olju * sol * rožmarin  Mocarelo in kremni sir zmeljemo v blenderju. Dodamo jajci, kokosovo in mandljevo moko, pecilni prašek in olivno olje. Dobro zmiksamo, da dobimo gosto zmes. Manjši pekač obložimo s peki papirjem. Po pekaču enakomerno razporedimo maso s žlico – visoka naj bo od 0,5 do 1 cm. Črne olive narežemo na manjše koščke, prav tako sušen paradižnik. Oboje potisnemo rahlo v testo. Testo potem po vrhu posolimo, potrosimo z rožmarinom in poškropimo z olivnim oljem. Pečemo na 180 stopinj 20 minut. Idejo za recept sem dobila v knjigi Jej kot superčlovek od Urške Gorše.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.