LCHF čokoladno-vanilijeva torta
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

LCHF čokoladno-vanilijeva torta

SESTAVINE:
Sestavine za dno:

* 250 g sesekljanih orehov
* 150 g stopljenega masla
* 4 žlice eritritola
Sestavine za vaniljevo kremo:
* 400 ml sladke smetane
* 350 ml mascarponeja
* 3,5 žlice eritritola
* Vanilijev strok
Sestavine za čokoladno kremo:
* 350 ml sladke smetane
* 150 g temne čokolade
* 3 žlice eritritola
* poravnana žlička konjak glukomanana (po želji)


OPIS POSTOPKA: Maslo stopimo ter mu primešamo sesekljane orehe in eritritol. Zmes z žlico razporedimo v tortni model s približno 24 cm premera in damo v hladilnik za 45 minut.

Vanilijevo kremo pripravimo tako, da od smetane odvzamemo 100 ml in to količino skupaj s prerezanim vaniljevim strokom segrejemo, preostanek smetane pa stepemo. Posebej premešamo mascarpone z eritritolom. Nato z lopatico primešamo smetano, v kateri smo pokuhali vaniljev strok (strok prej odstranimo, smetano pa rahlo ohladimo) in stepeno sladko smetano. Kremo namažemo čez dno. Torto damo v hladilnik in ta čas pripravimo čokoladno kremo.

Čokoladno kremo je priporočljivo pripraviti vsaj 5 ur pred končno pripravo torte, saj mora biti krema zares hladna. Sladko smetano segrejemo do vretja, odstavimo in vanjo stresemo sesekljano temno čokolado. Previdno premešamo, da nastane gladka masa. Kremo prelijemo v posodo za stepanje, pokrijemo in shranimo v hladilnik. Ko je zares hladna, jo s stepalnikom za smetano stepemo v čvrsto kremo, v katero lahko po želji za še večjo čvrstost vmešamo poravnano žličko konjak glukomanana. Namažemo čez vanilijevo kremo. Torto lahko po želji okrasimo z naribano čokolado.

RECEPT PRIPRAVILA: Nives Jakopič 

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.