Krofi na pari
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Krofi na pari

SESTAVINE:
* 250 g moke
* 23 g eritritol
* 2,5 g suhega kvasa
* 75 ml toplega mleka
* aroma vanilije
* 1 žlička pecilnega praška
* 21 g masla
* 1 rumenjak
* 60 ml tople vode
* nutella
* kakav

Potrebujemo dvonadstropno posodo oz. cedilo, ki ga lahko damo nad paro. 

OPIS POSTOPKA: Moko stresemo v posodo. V moko naredimo luknjo in vanjo damo eritritol, kvas in toplo mleko. Pustimo na toplem, da se naredi kvasec, medtem pa pripravimo ostale sestavine. Stopimo maslo. Ko je kvasec narejen, moki dodamo vse ostale sestavine in zgnetemo testo. Naj bo gladko. Testo naj vzhaja cca. 2 uri. Ko naraste, ga pregnetemo in oblikujemo štruco. Narežemo cca 8 kosov, ki jih pokrijemo z mokro krpo. Peki papir narežemo na kvadratke. Kos testa vzememo v roke, pregnetemo in sploščimo v krog velikosti dlani. Na sredino damo nadev, robove poščipamo skupaj, da nadev zapremo v testo. Oblikujemo v kroglico, ki jo položimo na peki papir in prekrijemo z mokro krpo. Postopek nadaljujemo, dokler ne porabimo vse mase. Kroglice pustimo, da počivajo cca. 20 minut, da še malo narastejo. V posodo nalijemo za 3 prste vode in jo zavremo. Na cedilo nad paro postavimo kroglice s peki papirjem vred. Kroglice narastejo, zato precenimo koliko jih spravimo v cedilo. Pokrijemo s pokrovko. Para ne sme uhajati. Kuhamo do 15 minut. Postopek ponavljamo dokler ne skuhamo vseh krofov. Dobimo odlične puhaste krofe, ki jih lahko poljubno dekoriramo s kakavom ali sladkorjem.

Dober tek!

ČAS PRIPRAVE: cca. 60 min (čas vzhajanja ni vštet) 
RECEPT PRIPRAVILA: Mateja

* 250 g moke * 23 g eritritol * 2,5 g suhega kvasa * 75 ml toplega mleka * aroma vanilije * 1 žlička pecilnega praška * 21 g masla * 1 rumenjak * 60 ml tople vode * nutella * kakav Potrebujemo dvonadstropno posodo oz. cedilo, ki ga lahko damo nad paro.   Moko stresemo v posodo. V moko naredimo luknjo in vanjo damo eritritol, kvas in toplo mleko. Pustimo na toplem, da se naredi kvasec, medtem pa pripravimo ostale sestavine. Stopimo maslo. Ko je kvasec narejen, moki dodamo vse ostale sestavine in zgnetemo testo. Naj bo gladko. Testo naj vzhaja cca. 2 uri. Ko naraste, ga pregnetemo in oblikujemo štruco. Narežemo cca 8 kosov, ki jih pokrijemo z mokro krpo. Peki papir narežemo na kvadratke. Kos testa vzememo v roke, pregnetemo in sploščimo v krog velikosti dlani. Na sredino damo nadev, robove poščipamo skupaj, da nadev zapremo v testo. Oblikujemo v kroglico, ki jo položimo na peki papir in prekrijemo z mokro krpo. Postopek nadaljujemo, dokler ne porabimo vse mase. Kroglice pustimo, da počivajo cca. 20 minut, da še malo narastejo. V posodo nalijemo za 3 prste vode in jo zavremo. Na cedilo nad paro postavimo kroglice s peki papirjem vred. Kroglice narastejo, zato precenimo koliko jih spravimo v cedilo. Pokrijemo s pokrovko. Para ne sme uhajati. Kuhamo do 15 minut. Postopek ponavljamo dokler ne skuhamo vseh krofov. Dobimo odlične puhaste krofe, ki jih lahko poljubno dekoriramo s kakavom ali sladkorjem. Dober tek!
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.