Keksi na testomat
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Keksi na testomat

SESTAVINE:
* 1 kg pšenične bele mehke moke
* 300 g eritritola
* 1 pecilni prašek
* 2 vanilin sladkorja
* 4 jajca
* 500 g kokosovega masla
* nastrgana limonina lupina
* 4 žlice kakava criollo v prahu 

OPIS POSTOPKA: Moko s pecilni praškom presejemo. Dodamo eritritol in na koščke narezano maslo, vanilin sladkor, jajca in nastrgano limonino lupino. Zamesimo v gladko testo. Od testa vzamemo eno večjo kepo in ji primešamo presejan kakav v prahu. Iz svetlega testa oblikujemo rolo v dolžini stiskalnice, jo sploščimo in nato iz temnega testa naredimo še ozko rolo, ki jo damo na svetlo testo. Vse skupaj zvijemo v rolo tako, da je temno testo na sredini. Napolnimo testomat in oblikujemo kekse z modelčki direktno na nenamazan pekač. Kekse pečemo v predhodno ogreti pečici (konvekcijska pečica na 165°C), da so lepo rumeno zapečeni.

ČAS PRIPRAVE: cca. 60 min 
RECEPT PRIPRAVIL: Duška

* 1 kg pšenične bele mehke moke * 300 g eritritola * 1 pecilni prašek * 2 vanilin sladkorja * 4 jajca * 500 g kokosovega masla * nastrgana limonina lupina * 4 žlice kakava criollo v prahu   Moko s pecilni praškom presejemo. Dodamo eritritol in na koščke narezano maslo, vanilin sladkor, jajca in nastrgano limonino lupino. Zamesimo v gladko testo. Od testa vzamemo eno večjo kepo in ji primešamo presejan kakav v prahu. Iz svetlega testa oblikujemo rolo v dolžini stiskalnice, jo sploščimo in nato iz temnega testa naredimo še ozko rolo, ki jo damo na svetlo testo. Vse skupaj zvijemo v rolo tako, da je temno testo na sredini. Napolnimo testomat in oblikujemo kekse z modelčki direktno na nenamazan pekač. Kekse pečemo v predhodno ogreti pečici (konvekcijska pečica na 165°C), da so lepo rumeno zapečeni.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.