Kakavovo pecivo s kislo smetano
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Kakavovo pecivo s kislo smetano

2

SESTAVINE:
Biskvit:
* 4 jajca
* 100 g datljev
* 100 g kokosovega sladkorja
* 100 g mandljeve moke
* 5 jušnih žlic kokosovega olja
* pecilni prašek
* vanilin sladkor
* ščep soli
* 200 g moke
* 10 žlic kakava s cejlonskim cimetom
* 1 dcl mlačne vode
Srednja plast:
* 250 g kisle smetane
* 3 jušne žlice javorjevega sirupa
Zgornja plast:
* 1 dcl kokosovega mleka
* 3 žlice kokosovega sladkorja
* 200 g temne čokolade

OPIS POSTOPKA: 
Biskvit: ločimo rumenjake in beljake v dve posodi. Rumenjakom dodamo kokosov in vanilijev sladkor. Miksamo cca. 5 minut, dokler jajca niso penasto umešana. Dodamo jim ščep soli, kokosovo olje, mandljevo moko, kakav, moko zmešano s pecilnim praškom, in zmiksanimi datlji (pri miksanju uporabimo 1 dcl vode). Dobro premešamo in dodamo trd sneg beljakov. Narahlo premešamo z lopatko. Maso zlijemo v pekač s peki papirjem in postavimo v ogreto pečico na 200 stC. Pečemo cca. 15 minut.

Srednja plast: zmešamo kislo smetano z javorjevim sirupom in namažemo na pečen biskvit.

Zgornja plast čokolade: v kozici segrejemo kokosovo mleko s sladkorjem in vanj nadrobimo čokolado. Odstavimo iz štedilnika, da se čokolada med mešanjem do konca stopi, zatem pa prelijemo čez ohlajen biskvit s kremo. Pecivo postavimo čez noč v hladilnik in narezanega na kocke postrežemo ob čaju ali kavi. 

ČAS PRIPRAVE: 60 min 
RECEPT PRIPRAVILA: Iva Džudović 

 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (2)

Malinček Uroš

Pozdravljena Allenka,
čist odvisno je kakšno imate kokosovo olje (priporočam tekoče) in ali imate razmaščeno mandljevo moko potem pecivo pride zelo suho. Predlagam da dodate vodo po občutku.

Malinček Uroš

Allenka Arh Podbrežnik

Mislim, da je v tem receotu veliko preveč moke oz. suhih sestavin ali pa premalo mokrih. Mogoče kakšna napaka?