Jabolčno-brusnična pokrita pita
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Jabolčno-brusnična pokrita pita

SESTAVINE:
Za testo:
* 300 g pirine moke
* 1 žlica jabolčnega kisa
* 1 čž olivnegas ali kokosovega olja
* 10g pecilnega praška
* 2 dl mlačne vode
* Aroma vanilije (ali vanili sladkor)

Za nadev:
* 4-5 naribanih jabolk
* Poljubna količina brusnic
* 1 žlica cimeta
* 50 g eritritola (sladilo brez kalorij)
* 1 žlica gustina ali agar-agarja
* 1 žlica medu
* aroma ruma ali 1 žlica ruma

OPIS POSTOPKA: 
1. V posodi zmešamo pirino moko, jabolčni kis, olivno olje, aromo vanilije in pecilni prašek. Dobro premešanim sestavinam dodamo mlačno vodo.
2. Testo dobro pregneto z rokami. Testo pustimo počivati v hladilniku 30-60 min. Lahko tudi čez noč.
3. Medtem naribamo jabolka in jih damo v ponev. Jabolka kuhamo na zmerni temperaturi pribl. 10 min. Dodamo cimet, sladilo, brusnice, aromo ruma, kostanjev med in gostilo. Kuhamo še nadaljnjih 5 min, da se zgosti. Po potrebi dodamo še žličko gostila.
4. Testo razdelimo na dva dela (2/3 za pekač, 1/3 za vrhnji sloj). Testo na pomokani površini razvaljamo v obliki kroga. Debelina testa je odvisna od vašega okusa. Priporočam 0,5 cm do 1 cm.
5. Testo razporedimo na dno namaščenega pekača in pritrdimo ob robove. Vanj vlijemo jabolčno-brusnično zmes.
6. Iz preostalega testa izrežemo še krog, s katerim pokrijemo pito. Z vilico naredimo luknjice. Vrh pite po želji premažemo z beljakom ali jajčko.
7. Pečemo 45 min na 180°C.
8. Po želji posipamo z eritritolom v prahu.

ČAS PRIPRAVE: 45 min + 45 min pečenja
RECEPT PRIPRAVILA: Diabfit Lana - Lana Matjašič Filipič

Za testo: * 300 g pirine moke * 1 žlica jabolčnega kisa * 1 čž olivnegas ali kokosovega olja * 10g pecilnega praška* 2 dl mlačne vode * Aroma vanilije (ali vanili sladkor)Za nadev: * 4-5 naribanih jabolk * Poljubna količina brusnic * 1 žlica cimeta * 50 g eritritola (sladilo brez kalorij)* 1 žlica gustina ali agar-agarja * 1 žlica medu * aroma ruma ali 1 žlica ruma  1. V posodi zmešamo pirino moko, jabolčni kis, olivno olje, aromo vanilije in pecilni prašek. Dobro premešanim sestavinam dodamo mlačno vodo. 2. Testo dobro pregneto z rokami. Testo pustimo počivati v hladilniku 30-60 min. Lahko tudi čez noč. 3. Medtem naribamo jabolka in jih damo v ponev. Jabolka kuhamo na zmerni temperaturi pribl. 10 min. Dodamo cimet, sladilo, brusnice, aromo ruma, kostanjev med in gostilo. Kuhamo še nadaljnjih 5 min, da se zgosti. Po potrebi dodamo še žličko gostila. 4. Testo razdelimo na dva dela (2/3 za pekač, 1/3 za vrhnji sloj). Testo na pomokani površini razvaljamo v obliki kroga. Debelina testa je odvisna od vašega okusa. Priporočam 0,5 cm do 1 cm.5. Testo razporedimo na dno namaščenega pekača in pritrdimo ob robove. Vanj vlijemo jabolčno-brusnično zmes. 6. Iz preostalega testa izrežemo še krog, s katerim pokrijemo pito. Z vilico naredimo luknjice. Vrh pite po želji premažemo z beljakom ali jajčko. 7. Pečemo 45 min na 180°C. 8. Po želji posipamo z eritritolom v prahu.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.