Hitra hruškova pita
SESTAVINE:
* 7 žlic pirine polnozrnate moke
* 50 g masla
* pehtran
* 1 jajce
* limonina lupinica
* 1 žlica ruma
* 1 večja hruška
* med
* lešniki
* sladoled po želji
OPIS POSTOPKA: Pirino polnozrnato moko, maslo, jajce, limonino lupinico in na drobno narezan pehtran, dobro premešamo, da dobimo gladko testo (če se nam testo prijema na roke, dodamo še malo moke). Testo z rokami oblikujemo v tanek krog, katerega postavimo na papir za peko. Hruške narežemo na podolgovate trakce in jih razporedimo po testu. Konce testa zavijemo na vrh, da bomo ohranili ves sok hrušk. Čez hruške dodamo še malo limonine lupinice in žlico ruma. Pečemo na 180 za približno 40 minut. Ko je hitra pita pečena, dodamo med in lešnike in še toplo pito postrežemo s kepico sladoleda.
ČAS PRIPRAVE: 10 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Manca Sodnik
Komentarji (0)