Gorgonzolina omaka s testeninami okusa kurkume
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Gorgonzolina omaka s testeninami okusa kurkume

SESTAVINE:
* 3 dcl mleka
* 200 g sira gorgonzola
* 1 jedilna žlica smetane za kuhanje
* 2 stroka česna
* 2 jedilni žlici moke
* muškatni orešček
* bazilika (sveža je boljša)
* 250 g širokih rezancev s kurkumo
* olivno olje
* 10 g nasekljanih mandljev
* polovica jabolka
* limonin sok 
 


OPIS POSTOPKA: Prej si lahko pripravimo posip in v ponvici popražimo nasekljane mandlje. Jabolko pa olupimo, narežemo na kocke in pokapljamo z limonini sokom ter prihranimo za serviranje. Za pripravo omake česen olupimo in ga stisnem s stiskalcem za česen, nato pa ga malo popražimo na olivnem olju v ponvici, da zadiši. Dodamo moko in premešamo ter popražimo. Zelo počasi dodajamo mleko in pri tem hitro mešamo, da se pripravljeno gosti in da nastane čim manj grudic. (Če vseeno malo nastanejo, se bodo pokuhale v omaki in jih ne boste čutili, zato ste lahko brez skrbi.) Začinimo s poprom, baziliko in muškatnim oreščkom v prahu. Kuhamo par minut in med tem časom lahko damo kuhati tudi testenine glede na navodila na embalaži. Nato pa v omako vmešamo smetano za kuhanje in po koščkih dodamo gorgonzolo in mešamo, da se lepo stopi. Malo pokuhamo in če se nam omaka zdi pregosta, jo razredčimo z malo vode. Imejte pa v mislih, da se omaka s hlajenjem bolj gosti. Poskusimo in popramo ter solimo (če se nam slučajno zdi potrebno). Testenine odcedimo, postrežemo na krožnik, prelijemo z omako in dodamo malo prepraženih mandljev ter koščke jabolka. 

ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Tamara Lesinšek - Tastasty
* 3 dcl mleka * 200 g sira gorgonzola * 1 jedilna žlica smetane za kuhanje * 2 stroka česna * 2 jedilni žlici moke * muškatni orešček * bazilika (sveža je boljša) * 250 g širokih rezancev s kurkumo * olivno olje * 10 g nasekljanih mandljev * polovica jabolka * limonin sok    Prej si lahko pripravimo posip in v ponvici popražimo nasekljane mandlje. Jabolko pa olupimo, narežemo na kocke in pokapljamo z limonini sokom ter prihranimo za serviranje. Za pripravo omake česen olupimo in ga stisnem s stiskalcem za česen, nato pa ga malo popražimo na olivnem olju v ponvici, da zadiši. Dodamo moko in premešamo ter popražimo. Zelo počasi dodajamo mleko in pri tem hitro mešamo, da se pripravljeno gosti in da nastane čim manj grudic. (Če vseeno malo nastanejo, se bodo pokuhale v omaki in jih ne boste čutili, zato ste lahko brez skrbi.) Začinimo s poprom, baziliko in muškatnim oreščkom v prahu. Kuhamo par minut in med tem časom lahko damo kuhati tudi testenine glede na navodila na embalaži. Nato pa v omako vmešamo smetano za kuhanje in po koščkih dodamo gorgonzolo in mešamo, da se lepo stopi. Malo pokuhamo in če se nam omaka zdi pregosta, jo razredčimo z malo vode. Imejte pa v mislih, da se omaka s hlajenjem bolj gosti. Poskusimo in popramo ter solimo (če se nam slučajno zdi potrebno). Testenine odcedimo, postrežemo na krožnik, prelijemo z omako in dodamo malo prepraženih mandljev ter koščke jabolka. 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.