Fit beljakovinski štrudelj
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Fit beljakovinski štrudelj

Hiter in enostaven štrudelj z manj kalorij in več beljakovin. 

SESTAVINE:
* 1 zavitek (6 listov oz. 250g) polnozrnatega vlečenega testa
* 500 g lahke skute
* 200 g skyr jogurta
* sok polovice limone
* 1 kg (6 srednje velikih jabolk) jabolk
* žlička cimeta 
* 100 g eritritola (sladilo brez kalorij)
* light maslo za premaz testa

OPIS POSTOPKA: Jabolka olupimo in naribamo. Pokapamo s sokom limone in premešamo. Dodamo skuto, skyr, cimet in eritritol. Celotno maso še enkrat dobro premešamo, da nastane gladka zmes. Maso razporedimo po posameznem lističu testa, zavijemo in po vrhu razporedimo koščke masla. To ponovimo z vsemi lističi testa. Pečemo približno 40 minut na 180 stopinj Celzija oziroma, da postane skorjica rahlo rjave barve.

ČAS PRIPRAVE: 50 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Nives Jakopič 

* 1 zavitek (6 listov oz. 250g) polnozrnatega vlečenega testa * 500 g lahke skute * 200 g skyr jogurta * sok polovice limone * 1 kg (6 srednje velikih jabolk) jabolk * žlička cimeta  * 100 g eritritola (sladilo brez kalorij) * light maslo za premaz testa Jabolka olupimo in naribamo. Pokapamo s sokom limone in premešamo. Dodamo skuto, skyr, cimet in eritritol. Celotno maso še enkrat dobro premešamo, da nastane gladka zmes. Maso razporedimo po posameznem lističu testa, zavijemo in po vrhu razporedimo koščke masla. To ponovimo z vsemi lističi testa. Pečemo približno 40 minut na 180 stopinj Celzija oziroma, da postane skorjica rahlo rjave barve.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.