Donuts brez glutena
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Donuts brez glutena

Priprava je zelo enostavna, vzame ti približno 15 minut, skupaj s peko pol ure. V pol ure pripraviš zdravo sladico, ki jo lahko brez slabe vesti poješ kadarkoli. Dober tek.

SESTAVINE:

Suhe sestavine:
*60 g mandljeve moke
*125 g riževe moke
*40 g tapioka moke
*1 žlica cimeta
*50 g sladila eritritol
*1/2 žlice ingverja v prahu
*1 pecilni prašek
*1 ščepec vanilije v prahu

Mokre sestavine:
*1 srednje velik korenček
*80-100 ml kokosovega mleka
*1/2 limone
*1 žlica melase
*1 žlica chia semen (zmešaš z 1:3 vode)

Sestavine za posip:
*2 žlici mandljevega masla
*40 g eritritola
*1 žlica kokosovega mleka
*nasekljani lešniki
ALI
*85% čokolada Cavalier s stevio

OPIS POSTOPKA: Najprej zmešaš vse suhe sestavine. Predčasno namočiš chia semena v vodo, da jo vpijejo, na drobno naribaš korenje. Nato vse mokre sestavine dodaš suhim, premešaš in daš v modelčke za dounate.

Pečeš jih na 190 stopinjah okoli 15 minut.

Medtem pripraviš posip. Zmešaš vse sestavine. Lahko pa preprosto preliješ le s stopljeno čokolado.

ČAS PRIPRAVE: 20 min
RECEPT SESTAVILA: Eva Boto
 Najprej zmešaš vse suhe sestavine. Predčasno namočiš chia semena v vodo, da jo vpijejo, na drobno naribaš korenje. Nato vse mokre sestavine dodaš suhim, premešaš in daš v modelčke za dounate. Pečeš jih na 190 stopinjah okoli 15 minut. Medtem pripraviš posip. Zmešaš vse sestavine. Lahko pa preprosto preliješ le s stopljeno čokolado.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.