Domače tortilje po mehiško
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Domače tortilje po mehiško

Receptov za pripravo tortilj je ogromno. Jaz sem se odločila uporabiti mešanico polnozrnate in bele moke.

SESTAVINE (za tortilje):
* 250 g pšenične polnozrnate moke
* 100 g pšenične bele moke
* 45 g kokosovega masla
* 1 žlička himalajske soli
* 10 g kvasa
* 2,5 dcl tople vode

SESTAVINE (za nadev):
* 500 g mletega mesa
* Kokosovo olje
* Bazilika
* Paprika(v prahu)
* Čili
* Čebula
* Korenček
* Paprika (rdeča, rumena, zelena)
* Grah
* Koruza
* Fižol
* Paradižnikova mezga

OPIS POSTOPKA (tortilje)
1. V večjo presejemo moko, dodamo kvas, kokosovo olje, sol in prelijemo s toplo vodo.
2. Zgnetemo testo z rokami, po potrebi lahko dodamo še vode, da ustvarimo ne preveč lepljivo in preveč suho maso za tortilje.
3. Ko je masa pripravljena, pustimo testo vzhajati vsaj 1 uro.
4. Ko testo vzide, iz testa naredimo 10-12 manjših kroglic in jih razvaljamo v kroge – tortilje.
5. Pripravljene tortilje pečemo v vroči ponvi za palačinke (olja na ponev NE dodajmo). Na vsaki strani tortiljo pečemo približno 1 minuto.
6. Pečene tortilje zlagamo na krožnik, katerega obvezno pokrijemo s pokrovom ali servieto, da bodo tortilje ostale mehke.

OPIS POSTOPKA (nadev): 
1. Na kokosovem olju prepražimo čebulo.
2. Meso že predhodno začinimo z soljo, papriko, čilijem in baziliko.
2. Prepraženi čebuli dodamo mleto meso in ga popražimo.
4. Med tem časom, ko se meso peče, umijemo zelenjavo in narežemo zelenjavo.
5. Ko je meso popraženo v ponev dodamo še zelenjavo in pražimo 10-15 minut.
6. Vse skupaj zalijemo s paradižnikovo mezgo.
7. Mehiški nadev poskusimo in po potrebi še začinimo.
8. Pripravljen nadev damo v tortiljo in jo zavijemo.

ČAS PRIPRAVE: 1 uro
RECEPT SESTAVILA: Malinca Ana

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.