Čokoladna pita v kozarcu (brez peke)
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Čokoladna pita v kozarcu (brez peke)

SESTAVINE:
Dno:
* 100 g piškotov po izbiri (jaz sem uporabila mlete Oreo piškote, lahko pa uporabite tudi klasične maslene, kakšne brez sladkorja/glutena itd.)
* 25 g čokoladno lešnikovega namaza 
* 30 g kokosovega olja (stopljeno)

Kremna plast s koščki čokolade :
* 190 g mascarpone sira (lahki ali navaden)
* 75 g kremnega sira (lahki ali navaden)
* 2 čajni žlički vaniljeve arome
* 80 g eritritola (zmlet v prah)
* 10 g kokosovega sladkorja 
* 50 g drobno nasekljane temne čokolade s stevio

Čokoladna krema:
* 100 g kremnega sira (lahki ali navaden)
* 40 g čokoladno lešnikovega namaza 
* 35 g temne čokolade s stevio (stopljena in ohlajena)
* 10 g kokosovega sladkorja

OPIS POSTOPKA: V blenderju zmeljite izbrane piškote. Melijte, dokler ne nastane grobemu pesku podobna zmes brez večjih grudic. Dodajte čokoladni namaz in premešajte. Postopoma dolivajte stopljeno kokosovo olje in mešajte, dokler ne nastane enotna, vlažna zmes. Zmes enakomerno razporedite v 2 ali 4 kozarčke (iz zgornjih sestavin nastanejo 4 manjše ali 2 večje pite v kozarčku) in postavite v hladilnik. Pripravite kremno plast s koščki čokolade. V ločeni posodi zmešajte mascarpone in kremni sir. Mešajte, dokler ne nastane gladka krema. Dodajte vaniljo in eritritol v prahu (eritritol zmlejite v blenderju ali drugem primernem mešalniku v prah). Premešajte. V zmes dodajte drobno nasekljano temno čokolado in kokosov sladkor ter premešajte. V masi bodo vidna kokosova zrna, ampak se raztopijo v kremi. Kremo enakomerno razporedite po ohlajenem dnu in postavite na stran. Pripravite čokoladno kremo. V posodi premešajte kremni sir samo toliko, da nastane gladka krema. Dodajte sladkor, čokoladen namaz in stopljeno in ohlajeno temno čokolado ter premešajte, da nastane gladka zmes. Zmes takoj s pomočjo dekorirne vrečke in nastavka za pipetiranje nanesite na vrh kremne plasti na poljuben način (oblikujte poljubne oblike) ali pa zmes s pomočjo žlice kar premažite po vrhu. Postrezite takoj ali postavite v hladilnik. V kolikor boste zmes postavili v hladilnik, jo pred uživanjem pustite 10 minut na sobni temperaturi, da se dno in kreme omehčajo.

ČAS PRIPRAVE: 10 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Nina S. Zorčič

Dno: * 100 g piškotov po izbiri (jaz sem uporabila mlete Oreo piškote, lahko pa uporabite tudi klasične maslene, kakšne brez sladkorja/glutena itd.) * 25 g čokoladno lešnikovega namaza  * 30 g kokosovega olja (stopljeno) Kremna plast s koščki čokolade : * 190 g mascarpone sira (lahki ali navaden) * 75 g kremnega sira (lahki ali navaden) * 2 čajni žlički vaniljeve arome * 80 g eritritola (zmlet v prah) * 10 g kokosovega sladkorja  * 50 g drobno nasekljane temne čokolade s stevio Čokoladna krema: * 100 g kremnega sira (lahki ali navaden) * 40 g čokoladno lešnikovega namaza  * 35 g temne čokolade s stevio (stopljena in ohlajena) * 10 g kokosovega sladkorja V blenderju zmeljite izbrane piškote. Melijte, dokler ne nastane grobemu pesku podobna zmes brez večjih grudic. Dodajte čokoladni namaz in premešajte. Postopoma dolivajte stopljeno kokosovo olje in mešajte, dokler ne nastane enotna, vlažna zmes. Zmes enakomerno razporedite v 2 ali 4 kozarčke (iz zgornjih sestavin nastanejo 4 manjše ali 2 večje pite v kozarčku) in postavite v hladilnik. Pripravite kremno plast s koščki čokolade. V ločeni posodi zmešajte mascarpone in kremni sir. Mešajte, dokler ne nastane gladka krema. Dodajte vaniljo in eritritol v prahu (eritritol zmlejite v blenderju ali drugem primernem mešalniku v prah). Premešajte. V zmes dodajte drobno nasekljano temno čokolado in kokosov sladkor ter premešajte. V masi bodo vidna kokosova zrna, ampak se raztopijo v kremi. Kremo enakomerno razporedite po ohlajenem dnu in postavite na stran. Pripravite čokoladno kremo. V posodi premešajte kremni sir samo toliko, da nastane gladka krema. Dodajte sladkor, čokoladen namaz in stopljeno in ohlajeno temno čokolado ter premešajte, da nastane gladka zmes. Zmes takoj s pomočjo dekorirne vrečke in nastavka za pipetiranje nanesite na vrh kremne plasti na poljuben način (oblikujte poljubne oblike) ali pa zmes s pomočjo žlice kar premažite po vrhu. Postrezite takoj ali postavite v hladilnik. V kolikor boste zmes postavili v hladilnik, jo pred uživanjem pustite 10 minut na sobni temperaturi, da se dno in kreme omehčajo.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.