Čokoladna ovsena kaša
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Čokoladna ovsena kaša "čez noč" z mangom

SESTAVINE:
Za dve manjši porciji:
*1/3 lončka kisle smetane
*1/2 lončka ovsenih kosmičev
*2/3 lončka mleka po izbiri
*1 jedilna žlica chia semen
*1 ali 2 jedilni žlici javorjevega sirupa ali medu
*2 čajni žlički Happy Cacao mix-a
*1 čajna žlička kakava criollo
*1 dozorjen mango
*tribarvna kvinoja
*tribarvne čokoladne kroglice (hrustljavi posip)
*zdrobljena kakavova zrna

OPIS POSTOPKA: Vse sestavine razen manga dobro premešamo v skledi, nato jih nadevamo v en večji ali dva manjša steklena kozarca (pokrov s tesnilom). Iz manga naredimo pire v električnem mešalcu za smutije. Nadevamo na ovseno kašo. Dekoriramo s pisano kvinojo, čokoladnimi kroglicami in drobljenimi kakavovimi zrni. Zapremo pokrovček. Čokoladno ovseno kašo z mangom postavimo v hladilnik (zapremo pokrovček) čez noč ali vsaj za par ur. Tako lahko zjutraj uživamo v zdravem zajtrku. :)

ČAS PRIPRAVE: 10 min
RECEPT PRIPRAVILA: Katra Jezeršek - Mmmuffins&Co.

Za dve manjši porciji: *1/3 lončka kisle smetane *1/2 lončka ovsenih kosmičev *2/3 lončka mleka po izbiri *1 jedilna žlica chia semen *1 ali 2 jedilni žlici javorjevega sirupa ali medu *2 čajni žlički Happy Cacao mix-a *1 čajna žlička kakava criollo *1 dozorjen mango *tribarvna kvinoja *tribarvne čokoladne kroglice (hrustljavi posip) *zdrobljena kakavova zrna Vse sestavine razen manga dobro premešamo v skledi, nato jih nadevamo v en večji ali dva manjša steklena kozarca (pokrov s tesnilom). Iz manga naredimo pire v električnem mešalcu za smutije. Nadevamo na ovseno kašo. Dekoriramo s pisano kvinojo, čokoladnimi kroglicami in drobljenimi kakavovimi zrni. Zapremo pokrovček. Čokoladno ovseno kašo z mangom postavimo v hladilnik (zapremo pokrovček) čez noč ali vsaj za par ur. Tako lahko zjutraj uživamo v zdravem zajtrku. :)
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.