Bučna tortilja (z zelenjavo)

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE za eno veliko tortiljo:
* 1 jajce
* 50 g beljakov
* žlica razmaščene mandljeve moke
* žlička psyllium vlaknin
* 100 g bučnega pireja (skuhana in pretlačena buča)
* sol, poper, kurkuma
* kokosovo olje za peko

OPIS POSTOPKA: Sestavine zmešamo z metlico v gladko maso in pustimo par minut, da nabreknejo in se povežejo. Nato na kokosovem olju na ponvi spečemo tortiljo iz ene strani in pokrijemo s pokrovko, da zakrkne še z druge strani, vendar obdrži puhasto strukturo. Sama sem za nadev uporabila prepraženo zelenjavno mešanico (kolerabico, bučke in brokoli) z malo sojine smetane in kodrolistnati ohrovt. Lahko se poigramo tudi s sirnimi ali mesnimi nadevi, ker pa je buča sladkasta, se v to tortiljo krasno priležejo celo dušena jabolka s cimetom ali orehov nadev.

ČAS PRIPRAVE: 15 min 
RECEPT PRIPRAVILA: Saša Zor

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek