Browniji s temno čokolado
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Browniji s temno čokolado

Kdo ne mara brownijev? Sploh zato, ker je to res enostavna sladica. S temi browniji se lahko posladkaš brez slabe vesti. Zakaj? Ker vsebujejo eritritol (sladilo brez kalorij). 

Sestavine:
* 5 jajc
* 220 g Malincinega eritritola
* 230 g temne čokolade
* 100 g nesoljenega masla
* 220 g Malincine pirine polnozrnatne moke
* pol žličke soli
* 100 g Malincinega kakava v prahu
* 20 g masla za modelčke

Opis postopka:
1. Pečico ogreješ na 180 stopinj. Pekač z modelčki namastiš z maslom. V ponvi nato na nizki temperaturi stopiš maslo in razsekljano temno čokolado. Ko se čokolada stopi dodaš eritritol in mešaš, da se skoraj stopi. Maso nato streseš v drugo skledo, nato počakaš, da se malo ohladi. Zmesi dodaš jajca in vse skupaj dobro zmešaš.
2. V drugi skledi zmešaš moko, kakav in sol, nato pa vse to dodaš v skledo k ostalim sestavinam in zmešaš, da nastane gosta masa.
3. Modelčke napolniš z maso, nato pa jih v pečici pečeš 20 minut. Brownije ohladiš in že so pripravljeni, da jih poješ s svojo družino ali najboljšo prijateljico ob kavi.

Uporabila sem globoke modelčke v velikosti 4 x 4 cm in je nastalo 10 brownijev.


ČAS PRIPRAVE: 50 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Gaja Ribič

* 5 jajc* 220 g Malincinega eritritola* 230 g temne čokolade* 100 g nesoljenega masla* 220 g Malincine pirine polnozrnatne moke* pol žličke soli* 100 g Malincinega kakava v prahu* 20 g masla za modelčke
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.