Bananini muffini z arašidovim maslom
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Bananini muffini z arašidovim maslom

Slastni muffini so odlični za zajtrk, malico ali sladico. Pripravljeni z bananami in arašidovim maslom zadovoljijo še tako zahtevne okuse.

SESTAVINE:
* 150g pirine polnozrnate moke
* 150g tapiokine moke
* 3 banane
* 2 večji jajci
* 2 žlički pecilnega praška
* 1 čž sode bikarbone
* ščepec himalajske soli
* 50ml kokosovega olja
* 1 lonček navadnega jogurta
* 50g naravnega sladila (jaz sem uporabila eritritol)
* 2 jž arašidovega masla
Krema:
* 200g indijskih oreščkov
* 4 jž arašidovega masla
* 1 čž vanilijeve arome
* 2 jž kokosovega olja
* 20ml agavinega sirupa (lahko bi uporabila tudi eritritol)
 
OPIS POSTOPKA: V večji posodi zmešamo jajci in jogurt, dodamo kokosovo maščobo in sladilo ter ščepec soli. Zraven vmešamo arašidovo maslo. Dodamo banane in dobro premešamo, da dobimo homogeno zmes. Nato postopoma dodajamo obe moki. Jaz sem jih dodajala s cedilom, da se ne bi naredile grudice (pred tem sem zraven k moki dodala pecilni prašek in sodo bikarbono) 
Maso damo v modelčke za muffine in jih pečemo okoli 20 min na 180 stopinj C.

Medtem naredimo kremo, oreščke predčasno namočimo v topli vodi za približno 2 uri. Vse sestavine damo v blender, da nastane lepa homogena krema. Če je pregosta, dodamo malo vode, če je preredka, dodamo več indijskih oreščkov. (kremo je najbolje narediti po občutku). Če vam npr. ni dovolj sladka, dodamo še sladila ipd.

Ko so muffini pečeni, jih »okrasimo« s kremo. 
Muffini so najboljši, ko so topli!

Dober tek!

ČAS PRIPRAVE: 45 min
RECEPT SESTAVILA: Eva Boto
* V večji posodi zmešamo jajci in jogurt, dodamo kokosovo maščobo in sladilo ter ščepec soli. Zraven vmešamo arašidovo maslo. Dodamo banane in dobro premešamo, da dobimo homogeno zmes. Nato postopoma dodajamo obe moki. Jaz sem jih dodajala s cedilom, da se ne bi naredile grudice (pred tem sem zraven k moki dodala pecilni prašek in sodo bikarbono)  Maso damo v modelčke za muffine in jih pečemo okoli 20 min na 180 stopinj C. Medtem naredimo kremo, oreščke predčasno namočimo v topli vodi za približno 2 uri. Vse sestavine damo v blender, da nastane lepa homogena krema. Če je pregosta, dodamo malo vode, če je preredka, dodamo več indijskih oreščkov. (kremo je najbolje narediti po občutku). Če vam npr. ni dovolj sladka, dodamo še sladila ipd. Ko so muffini pečeni, jih »okrasimo« s kremo.  Muffini so najboljši, ko so topli! Dober tek!
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.