Puhaste palačinke z malinami brez moke
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Puhaste palačinke z malinami brez moke

SESTAVINE: 
* 1/2 skodelice mletih mandljev (mandljeva moka)
* 30 g whey proteinov z okusom čokolade
* 1 žlička pecilnega praška 
* 1 manjši ščepec soli 
* 1 žlička kakava criollo
* 2 žlički eritritola (sladilo brez kalorij) 
* 3 jajca
* 1 banana 
* 1 dl poljubnega mleka
Za malinovo polivko:
* skodelica zmrznjenih malin
* Eritritol
* Cele maline za dekoracijo 

OPIS POSTOPKA: Zmešamo suhe sestavine - mandljevo moko, proteine, kakav, sol, eritritol in pecilni prašek. 

Posebej ločimo beljake od rumenjakov. Rumenjake zmešamo s pasirano banano, iz beljakov pa stepemo sneg. Najprej damo v suho mešanico rumenjake z banano in mleko ter zmešamo. Na koncu počasi in previdno vmešamo še sneg. Iz mase na kokosovem olju spečemo palačinke. 

Za malinovo polivko vzamemo zmrznjene maline in jih damo v skodelico. Za minuto  jih damo v mikrovalovno pečico, da se odtalijo. Po želji jih posladkamo z eritritolom. Maline spasiramo in polijemo po palačinkah. Dekoriramo s celimi malinami. 

ČAS PRIPRAVE: 30 min 
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Dominika

  * 1/2 skodelice mletih mandljev (mandljeva moka) * 30 g whey proteinov z okusom čokolade * 1 žlička pecilnega praška  * 1 manjši ščepec soli  * 1 žlička kakava criollo * 2 žlički eritritola (sladilo brez kalorij)  * 3 jajca * 1 banana  * 1 dl poljubnega mleka  Zmešamo suhe sestavine - mandljevo moko, proteine, kakav, sol, eritritol in pecilni prašek.  Posebej ločimo beljake od rumenjakov. Rumenjake zmešamo s pasirano banano, iz beljakov pa stepemo sneg. Najprej damo v suho mešanico rumenjake z banano in mleko ter zmešamo. Na koncu počasi in previdno vmešamo še sneg. Iz mase na kokosovem olju spečemo palačinke.  Za malinovo polivko vzamemo zmrznjene maline in jih damo v skodelico. Za minuto  jih damo v mikrovalovno pečico, da se odtalijo. Po želji jih posladkamo z eritritolom. Maline spasiramo in polijemo po palačinkah. Dekoriramo s celimi malinami. 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.