Psihološka lakota - brezplačno predavanje

Psihološka lakota - brezplačno predavanje

3

Vabim te, da se mi pridružiš na predavanju s Heleno Požun - priznano psihoterapevtko.

Predavanje bo v nedeljo 23.2.2013 ob 18 uri v Športnem in wellness centru Galactica v Velenju. Trajalo bo 1 uro in pol.

Predavanje je za prijavljene na projekt Zdravo 2014 in člane Galactice brezplačno :)

Na predavanje se prijaviš tako, da mi na email nastja@malinca.si pošlješ svoje ime in priimek, telefonsko številko. Zraven pripiši prijava na predavanje Psihološka lakota. Pohiti s prijavo - število mest je omejeno!

Malinca Nastja*

O PREDEVANJU: Ne jemo samo takrat, ko je potrebno preprosto zadovoljiti potrebo po lakoti. Prav radi posežemo po hrani kot nadomestek ugodja, lajšanje stresa ali preprosto, se z hrano nagradimo. Na žalost, pa čustveno prehranjevanje ne odpravi čustvenih težav. Ponavadi se počutimo še slabše. Ne samo, da prvotno čustveno vprašanje ostane, počutimo se krivega za prenajedanje. Naučiti se prepoznati svoje čustvene prehranjevalne sprožilce, je prvi korak k reševanju čustvenega in kompulzivnega prenajedanja, spremembi navad, ki so sabotirale naše prehranjevanje v preteklosti. Predno se izvijemo iz kroga čustvenega prehranjevanja, je potrebno prepoznati razliko med čustveno in fizično lakoto. To pa ni tako lahko kot se sliši, še posebej, če se hrana uporablja kot nadomestilo za ukvarjanjem s svojimi čustvi.

Tema predavanja: • razumevanje čustvenega prehranjevanja, • prepoznati razliko med čustvenim in fizičnim prehranjevanjem, • prepoznati sprožilce čustvenega prenajedanja, • poiskati druge načine, kako lahko nahranimo svoja čustva/občutke. Helena Požun


Komentarji (3)

Suzana

Živjo, bo morebiti kakšno tako predavanje v Ljubljani? Hvala

Malinca Nastja

Žal trenutno ne:/

tea

Zdravo Zanima me ali je kako tako predavane Psihološka lakota tudi kje na Goriškem? Hvala za odgovor in lp