Prigrizek iz belih murv in kokosa
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Prigrizek iz belih murv in kokosa

SESTAVINE:

* ½ skodelice indijskih oreščkov

* 1 skodelica belih murv (+ 1/4 skodelice - prihranimo)

* ½ jedilne žlice kokosovega olja

* ½ jedilne žlice vaniljevega ekstrakta

* 1 jedilna žlica pomarančne lupinice

* ščep soli

* ¼ skodelice nesladkanih kokosovih lističev



OPIS POSTOPKA:

* Polovico skodelice napolnimo z indijskimi oreščki in jih prelijemo z vodo. Namočene pustimo 30 minut nato vodo odlijemo.

* 1 skodelico murv v mešalniku drobno zmeljemo, dodamo indijske oreščke, kokosovo olje, vaniljev ekstrakt, pomarančno lupinico in sol ter mešamo na najvišji hitrosti do homogene zmesi.

* Zmes preložimo v srednje veliko posodo in ji dodamo še ¼ skodelice preostalih murv ter kokosovih lističev. Preostale indijske oreščke grobo sesekljamo in jih stresemo v posodo z že pripravljeno maso. Vse skupaj dobro premešamo. Če masa ni dovolj "pacasta" ji dodamo žlico vode.

*Maso preložimo na peki papir in jo poljubno oblikujemo. Čez pripravljeno maso položimo še eno plast peki papirja in dobro pristisnemo, da bo prigrizek čvrst. Oblikovano maso položimo v hladilnik za vsaj 30 minut. Narežemo, postrežemo in uživamo :)



NASVETI: * Indijske oreščke lahko zamenjamo s poljubnimi oreščki. * Murvam lahko dodamo tudi goji jagode. * Sladkosnedi mešanici dodajte še naribano ali pa stopljeno temno čokolado (vsaj 85%). * Mi smo poleg belih murv uporabili še goji jagode oblite s temno čokolado.



Zakaj smo uporabili te sestavine: * MURVE vsebujejo veliko vitamina C, železa, magnezija, kalcija in vlaknin. * GOJI JAGODE imajo visoko vsebnost antioksidantov in beljakovin. Izboljšujejo krvni obtok, krepijo imunski sistem, odpravljajo utrujenost in imajo nizek glikemični indeks. * INDIJSKI OREŠČKI vsebujejo veliko beljakovin, vlaknin, kalij, vitamin B in magnezija. Vsebujejo dobre maščobe in nižajo nivo holesterola ter znižujejo tveganje za bolezni srca in ožilja. * KOKOS vsebuje veliko prehranskih vlaknin, zdravih maščob, ima nizek glikemični indeks, primeren za vse, ki pazijo na vnos sladkorja, na naše telo deluje protibakterijsko in protivirusno.



RECEPT SESTAVIL: Fitline studio


,* ½ skodelice indijskih oreščkov ,* 1 skodelica belih murv (+ 1/4 skodelice - prihranimo) ,* ½ jedilne žlice kokosovega olja ,* ½ jedilne žlice vaniljevega ekstrakta ,* 1 jedilna žlica pomarančne lupinice ,* ščep soli ,* ¼ skodelice nesladkanih kokosovih lističev , , * Polovico skodelice napolnimo z indijskimi oreščki in jih prelijemo z vodo. Namočene pustimo 30 minut nato vodo odlijemo. * 1 skodelico murv v mešalniku drobno zmeljemo, dodamo indijske oreščke, kokosovo olje, vaniljev ekstrakt, pomarančno lupinico in sol ter mešamo na najvišji hitrosti do homogene zmesi. * Zmes preložimo v srednje veliko posodo in ji dodamo še ¼ skodelice preostalih murv ter kokosovih lističev. Preostale indijske oreščke grobo sesekljamo in jih stresemo v posodo z že pripravljeno maso. Vse skupaj dobro premešamo. Če masa ni dovolj "pacasta" ji dodamo žlico vode. *Maso preložimo na peki papir in jo poljubno oblikujemo. Čez pripravljeno maso položimo še eno plast peki papirja in dobro pristisnemo, da bo prigrizek čvrst. Oblikovano maso položimo v hladilnik za vsaj 30 minut. Narežemo, postrežemo in uživamo :)
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.