Presna sladoledna rezina z jagodami

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

Sladica brez moke in dodanega sladkorja, ki jo lahko pripravimo za presnojedce in vegane.sladoledna rezinaEnkratna za vroče pomladne in poletne dni in še boljša, če vam jo pripravi kdo izmed vaših bližnjih!

SESTAVINE:
* 200 g indijskih oreščkov
* 100 g dateljnov
* 50-75 g kokosove moke
* 30 g kokosove masti (nerafiniranega olja)
* 50 g nesladkanega (raw) kakava
* 2 srednje velika avokada
* sladilo: stevia ali drugo naravno sladilo
* po želji: 1-2 merici beljakovin čokolada

OPIS POSTOPKA: Sladica sestoji iz treh plasti. Najprej pripravimo spodnjo plast, tako da zmeljemo indijske oreščke, zmiksamo (sesekljamo) dateljne z malo vode in dodamo dve žlici kokosove moke, vse skupaj v posodi veliki cca. 20x35 cm, ki jo nato postavimo za 30-60 min v zamrzovalnik.
Medtem stopimo (na temperaturi do 40 stopinj, torej na vodni sopari) kokosovo mast, ki ji dodamo dve jedilni žlici kakava in stevio. To bomo uporabili kasneje za zgornjo plast.
Za srednjo plast olupimo dva avokada in ju izkoščičimo, zmiksamo ter dodamo stevio in kakav v prahu (dve jedilni žlici), če želimo pa tudi merico beljakovin okus čokolada.
V posodo nadevamo srednjo plast in prelijemo z raztopljenim kokosovim oljem, ki smo ga prej zmešali s kakavom in stevio. Postavimo v zamrzovalnik vsaj za eno uro.

RECEPT PRIPRAVILA: Katja Rožman - ProFIT team

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek