Presna malinova tortica
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Presna malinova tortica

Osvežilna presna tortica s kremo iz malin in banan. Pripravite jo za en dan v naprej, da se okusi dobro povežejo.



SESTAVINE:

1. plast - podlaga:

* 200 g mandljev

* 100 g datljev

* žlica kakava


2. plast - krema malina-banana

* 200 g indijskih oreščkov

* 300 g malin (lahko so tudi zmrznjene)

* 1 zrela banana

* 75 g kokosovega olja

* 4 žlice agavinega sirupa

* 1 žlica sveže iztisnjenega limoninega soka


OPIS POSTOPKA: Mandlje, datlje in indijske oreščke namočimo čez noč (vsake v svojo posodico). Naslednji dan jih dobro odcedimo in speremo. V blenderju zmeljemo mandlje, datlje in žlico kakava v fino zmleto maso oziroma dokler se ne sprimejo skupaj v kepo. Nastavljiv obroč za torto nastavimo na mero 18 cm, ga postavimo na servirni krožnik in vanj stresemo zmleto maso. Maso razporedimo po obroču, pri tem si pomagamo z ravnim dnom kozarca, da jo dobro poravnamo. 1. plast je visoka cca 2,5 cm. V blenderju zmeljemo indijske oreščke, maline, banano, agavin sirup in limonin sok. V nastalo mešanico vlijemo stopljeno kokosovo olje in vse skupaj še enkrat zblendamo. Nastalo maso vlijemo na čokoladno maso v tortni obroč in poravnamo. 2. plast je visoka cca 3 cm. Postavimo v zmrzovalnik za cca 4 ure, da se tortica strdi, nato pa jo lahko postavimo v hladilnik in jo imamo v hladilniku do uporabe. Na začetku je res najbolje, da se jo da v zmrzovalnik, da se krema dobro utrdi. Tortico okrasimo z nekaj svežimi malinami. Če imamo težave z mletjem v blenderju, lahko uporabimo tudi palični mešalnik. 


ČAS PRIPRAVE: 40 minut + hlajenje

RECEPT PRIPRAVIL: Easy-recepti


,1. plast - podlaga: ,* 200 g mandljev ,* 100 g datljev ,* žlica kakava , ,2. plast - krema malina-banana ,* 200 g indijskih oreščkov ,* 300 g malin (lahko so tudi zmrznjene) ,* 1 zrela banana ,* 75 g kokosovega olja ,* 4 žlice agavinega sirupa ,* 1 žlica sveže iztisnjenega limoninega soka , , Mandlje, datlje in indijske oreščke namočimo čez noč (vsake v svojo posodico). Naslednji dan jih dobro odcedimo in speremo. V blenderju zmeljemo mandlje, datlje in žlico kakava v fino zmleto maso oziroma dokler se ne sprimejo skupaj v kepo. Nastavljiv obroč za torto nastavimo na mero 18 cm, ga postavimo na servirni krožnik in vanj stresemo zmleto maso. Maso razporedimo po obroču, pri tem si pomagamo z ravnim dnom kozarca, da jo dobro poravnamo. 1. plast je visoka cca 2,5 cm. V blenderju zmeljemo indijske oreščke, maline, banano, agavin sirup in limonin sok. V nastalo mešanico vlijemo stopljeno kokosovo olje in vse skupaj še enkrat zblendamo. Nastalo maso vlijemo na čokoladno maso v tortni obroč in poravnamo. 2. plast je visoka cca 3 cm. Postavimo v zmrzovalnik za cca 4 ure, da se tortica strdi, nato pa jo lahko postavimo v hladilnik in jo imamo v hladilniku do uporabe. Na začetku je res najbolje, da se jo da v zmrzovalnik, da se krema dobro utrdi. Tortico okrasimo z nekaj svežimi malinami. Če imamo težave z mletjem v blenderju, lahko uporabimo tudi palični mešalnik. 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.