Presna limetina torta
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Presna limetina torta

Odlična presna in veganska torta. 



SESTAVINE:

1. plast - podlaga:

* 200 gramov mandljev

* 100 gramov datljev

* žlica kakava



2. plast - limetina krema:

* 200 gramov indijskih oreščkov

* 400 ml kokosove vode

* izstisnjen sok 3 limet

* naribana lupinica 3 limet

* 100 gramov kokosovega masla

* 4 žlice agavinega sirupa



3. okrasitev:

* nekaj kolutov limete narezane na četrtinke

* kokosov čips

* naribana lupinica ene limete



OPIS POSTOPKA: Mandlje, datlje in indijske oreščke namočimo čez noč (vsake v svojo posodico) ali pa vsaj za 6 ur. Naslednji dan jih dobro odcedimo in speremo. V blenderju zmeljemo mandlje, datlje in žlico kakava v fino zmleto zmes oziroma dokler se ne sprimejo skupaj v kepo. Nastavljiv obroč za torto nastavimo na mero 18 cm, ga postavimo na servirni krožnik in vanj stresemo zmleto maso. Maso razporedimo po obroču, pri tem si pomagamo z ravnim dnom kozarca, da jo dobro poravnamo. 1. plast je visoka cca 8 -10 mm. Za limetino kremo v blenderju zmeljemo indijske oreščke, kokosovo vodo, izstisnjen sok iz 3 limet, naribano lupinico 3 limet in agavin sirup. V nastalo mešanico vlijemo stopljeno kokosovo maslo in vse skupaj še enkrat zblendamo. Nastalo maso vlijemo na čokoladno maso v tortni obroč in poravnamo. 2. plast je visoka cca 3 -4 cm. Postavimo v zmrzovalnik za cca 4 ure, da se tortica strdi, nato pa jo lahko postavimo v hladilnik in jo imamo v hladilniku do uporabe.Ko odstranimo tortni obroč, tortico okrasimo z nekaj limetinimi četrtinkami, kokosovim čipsom in po vrhu naribamo lupinico ene limete.



RECEPT PRIPRAVIL: Easy-recepti


, Mandlje, datlje in indijske oreščke namočimo čez noč (vsake v svojo posodico) ali pa vsaj za 6 ur. Naslednji dan jih dobro odcedimo in speremo. V blenderju zmeljemo mandlje, datlje in žlico kakava v fino zmleto zmes oziroma dokler se ne sprimejo skupaj v kepo. Nastavljiv obroč za torto nastavimo na mero 18 cm, ga postavimo na servirni krožnik in vanj stresemo zmleto maso. Maso razporedimo po obroču, pri tem si pomagamo z ravnim dnom kozarca, da jo dobro poravnamo. 1. plast je visoka cca 8 -10 mm. Za limetino kremo v blenderju zmeljemo indijske oreščke, kokosovo vodo, izstisnjen sok iz 3 limet, naribano lupinico 3 limet in agavin sirup. V nastalo mešanico vlijemo stopljeno kokosovo maslo in vse skupaj še enkrat zblendamo. Nastalo maso vlijemo na čokoladno maso v tortni obroč in poravnamo. 2. plast je visoka cca 3 -4 cm. Postavimo v zmrzovalnik za cca 4 ure, da se tortica strdi, nato pa jo lahko postavimo v hladilnik in jo imamo v hladilniku do uporabe.Ko odstranimo tortni obroč, tortico okrasimo z nekaj limetinimi četrtinkami, kokosovim čipsom in po vrhu naribamo lupinico ene limete.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.