Presna čokoladna pita
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Presna čokoladna pita

SESTAVINE (za pito premera 18 cm):

* 75 g mandljev

* 75 g kokosove moke

* 15 dateljev (namočenih za vsaj 15 minut)

* ščepec himalajske soli

* 2 jedilni žlici kokosovega olja

Za nadev potrebuješ:

* dobro zrel avokado

* dobro zrelo banano

* 30 g pravega kakava v prahu

* 40 g medu (vegani lahko uporabite agavin sirup)

* pol čajne žličke prave vanilije v prahu

* ščepec himalajske soli

* žlico kokosovega olja

* čajno žličko kakavovega masla (če ga nimaš, uporabi več kokosovega olja, sicer pa kakavovo maslo da piti tisti pravi, čokoladni okus)

Za okras predlagam:

* sveže maline, ki so v kombinaciji s čokolado nekaj naboljšega! Po želji pa tudi katerokoli drugo sadje (rezine banane, robide, jagode, krhlje pomaranče), morda pa le ščepec kokosove moke, zdrobljena kakavova zrna, nasekljane mandlje ali mandljeve lističe, sesekljano pistacijo…



POSTOPEK PRIPRAVE: Za ‘testo’ v mikserju zmelji mandlje, kokos in datlje. Mandlje lahko čez noč namočiš, zjutraj pa olupiš. Z namočenimi oreščki bo sladica še bolj zdrava, a nekoliko manj hrustljava. Zmesi dodaj ščepec soli in žlico stopljene kokosove maščobe. Premešaj, maso stresi v ustrezen pekač in z rahlo navlaženimi prsti dobro pritisni ob podlago ter rob pekača. Testo mora biti zares dobro potlačeno, lahko si pomagaš tudi z dnom kozarca. Pekač postaviš v hladilnik, da se zmes utrdi.

Za ‘kremo’ v mikserju zmiksaš vse zgoraj naštete sestavine. Kokosovo in kakavovo maslo prej seveda stopiš. Zmeš vliješ na podlago in jo s pomočjo žlice enakomerno razmažeš. Po želji okrasiš bodisi z malinami, bodisi s čim drugim (nekaj idej sem napisala zgoraj).



RECEPT PRIPRAVILA: Katja - Cook, eat and smile


Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.