Presna ananasova veganska torta
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Presna ananasova veganska torta

SESTAVINE:

OSNOVA:

* 50 g datljev

* 150 g nastrganega kokosa

* 50 g pirinih kosmičev



NADEV:

* koščki svežega ananasa ali drugega sezonskega sadja



ČOKOLADNA KREMA:

* 150 g datljev

* ½ lončka vode

* 50 g presnega kakava v prahu

* 2 žlici kokosovega olja



OPIS POSTOPKA:




  • OSNOVA: Za osnovo zmešamo namočene dateljne z manjšo količino vode in zmešamo, da dobimo gladko dateljnovo pasto. Dodamo kokosovo moko in kosmiče. Dobro premešamo (vendar ne do gladkega). Oblikujemo v modelu za torte.

  • NADEV: Na koščke narezan ananas zložimo po osnovi.

  • ČOKOLADNA KREMA: Za čokoladno kremo namočene datlje zmeljemo. Potem dodamo vodo in meljemo toliko časa, dokler ne nastane gosta zmes. Vse mora biti lepo zmleto, brez delčkov. Dodamo še kakav in kokosovo maslo in zmeljemo še to. Čokoladno maso prelijemo po tortici, damo v hladilnik/skrinjo in počakamo, da se strdi (60 minut). Po želji lahko potresemo/okrasimo s kokosovim čipsom ali moko.



ČAS PRIPRAVE: 20 minut

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana


,OSNOVA: ,* 50 g datljev ,* 150 g nastrganega kokosa ,* 50 g pirinih kosmičev , ,NADEV: ,* koščki svežega ananasa ali drugega sezonskega sadja , ,ČOKOLADNA KREMA: ,* 150 g datljev ,* ½ lončka vode ,* 50 g presnega kakava v prahu ,* 2 žlici kokosovega olja , , OSNOVA: Za osnovo zmešamo namočene dateljne z manjšo količino vode in zmešamo, da dobimo gladko dateljnovo pasto. Dodamo kokosovo moko in kosmiče. Dobro premešamo (vendar ne do gladkega). Oblikujemo v modelu za torte. NADEV: Na koščke narezan ananas zložimo po osnovi. ČOKOLADNA KREMA: Za čokoladno kremo namočene datlje zmeljemo. Potem dodamo vodo in meljemo toliko časa, dokler ne nastane gosta zmes. Vse mora biti lepo zmleto, brez delčkov. Dodamo še kakav in kokosovo maslo in zmeljemo še to. Čokoladno maso prelijemo po tortici, damo v hladilnik/skrinjo in počakamo, da se strdi (60 minut). Po želji lahko potresemo/okrasimo s kokosovim čipsom ali moko.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.