Preobrazba božanskega ledenega vetra
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Preobrazba božanskega ledenega vetra

SESTAVINE

Testo:

* 9 beljakov

* 3 g stevie

* 1 jž limone


Krema 1:

* 9 rumenjakov

* 4 žlice brezglutenske moke (Schar – Mix it)

* 1,5 – 2 dcl vode (namesto mleka)

* 15 g kokosove moke

* 150 g spenjenega masla (vmešamo v ohlajeno kremo)

Krema 2:

* 250 ml jogurta

* 100 ml kisle smetane

Sadje (uporabite banane, ostalo pa izberite poljubno):

* banane

* jagode

* kivi



OPIS POSTOPKA: Najprej ločimo rumenjake in beljake ter naredimo maso za testo. Stepemo beljake, primešamo stevio in limono. Nato pripravimo kremo. Rumenjake stepemo z moko, vodo in kokosovo moko. V kozici na zmerni temperaturi skuhamo kremo. Opazili boste, da se vam bo krema začela hitro gostiti (zaradi krompirjevega škroba, ki je v moki), zato se krema kuha zelo malo časa približno 3 - 5 minut preden sploh zavre. Nato spenimo maslo (z mešalnikom) in jo v ohlajeno kremo dodajamo po žlicah. Pečico vklopimo na 150° C. V večji plitev pekač položimo peki papir, ki ga namažemo z maslom. V pekač vlijemo maso za testo, ga enakomerno razporedimo ter potisnemo v ogreto pečico. Pečemo na 150° C, 60 – 90 minut, dokler testo ne postane hrustljavo. Pečeno testo malo ohladimo in razrežemo na tri enake dele. Banane in kivi olupimo, jagode operemo in vso sadje narežemo na tanjše kolobarje. V manjši posodici zmešamo jogurt in kislo smetano toliko, da ni grudic. Ko imamo vse pripravljeno (testo, obe kremi, sadje) začnemo s pripravo. Prvo plast testa namažemo s kremo 1, ga obložimo s sadjem in namažemo s kremo 2. Vse skupaj dvakrat ponovimo in pecivo postavimo čez noč v hladilnik. Naslednji dan uživamo v zdravem in okusnem Ledenem vetru! Vsi, ki se ga boste lotili, mi sporočite kako se vam zdi ;)! P.S. Količino stevie prilagodite po okusu. Vendar bodite previdni, ker je na voljo več vrst in niso vse enako sladke. Jaz imam trenutno zelo močno - visoko koncentrirano in je res 300x slajša od sladkorja, zato jo uporabljam v zelo majhnih količinah.

ČAS PRIPRAVE: 120 minut (priprava 30 minut, čas pečenja do največ 90 minut)

RECEPT PRIPRAVILA: Sindi Horvat


Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.