Preobrazba božanskega ledenega vetra

Oceni objavo z 1 do 5:
(3)
Št. ocen: 2

SESTAVINE:Preobrazba božanskega ledenega vetra300x215
Testo:
* 9 beljakov
* 3 g stevie
* 1 jž limone


Krema 1:
* 9 rumenjakov
* 4 žlice brezglutenske moke (Schar – Mix it)
* 1,5 – 2 dcl vode (namesto mleka)
* 15 g kokosove moke
* 150 g spenjenega masla (vmešamo v ohlajeno kremo)

Krema 2:
* 250 ml jogurta
* 100 ml kisle smetane

Sadje (uporabite banane, ostalo pa izberite poljubno):
* banane
* jagode
* kivi

OPIS POSTOPKA: Najprej ločimo rumenjake in beljake ter naredimo maso za testo. Stepemo beljake, primešamo stevio in limono. Nato pripravimo kremo. Rumenjake stepemo z moko, vodo in kokosovo moko. V kozici na zmerni temperaturi skuhamo kremo. Opazili boste, da se vam bo krema začela hitro gostiti (zaradi krompirjevega škroba, ki je v moki), zato se krema kuha zelo malo časa približno 3 - 5 minut preden sploh zavre. Nato spenimo maslo (z mešalnikom) in jo v ohlajeno kremo dodajamo po žlicah. Pečico vklopimo na 150° C. V večji plitev pekač položimo peki papir, ki ga namažemo z maslom. V pekač vlijemo maso za testo, ga enakomerno razporedimo ter potisnemo v ogreto pečico. Pečemo na 150° C, 60 – 90 minut, dokler testo ne postane hrustljavo.

Pečeno testo malo ohladimo in razrežemo na tri enake dele. Banane in kivi olupimo, jagode operemo in vso sadje narežemo na tanjše kolobarje. V manjši posodici zmešamo jogurt in kislo smetano toliko, da ni grudic. Ko imamo vse pripravljeno (testo, obe kremi, sadje) začnemo s pripravo. Prvo plast testa namažemo s kremo 1, ga obložimo s sadjem in namažemo s kremo 2. Vse skupaj dvakrat ponovimo in pecivo postavimo čez noč v hladilnik.
Naslednji dan uživamo v zdravem in okusnem Ledenem vetru!
Vsi, ki se ga boste lotili, mi sporočite kako se vam zdi ;)!

P.S. Količino stevie prilagodite po okusu. Vendar bodite previdni, ker je na voljo več vrst in niso vse enako sladke. Jaz imam trenutno zelo močno - visoko koncentrirano in je res 300x slajša od sladkorja, zato jo uporabljam v zelo majhnih količinah.

ČAS PRIPRAVE: 120 minut (priprava 30 minut, čas pečenja do največ 90 minut)
RECEPT PRIPRAVILA: Sindi Horvat

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek