Prenosna klima – da ali ne?

Prenosna klima – da ali ne?

Pomlad je končno prišla v našo deželo in prav kmalu bo tu tudi poletje, ko se bomo ob vročih zunanjih temperaturah in vsi prepoteni spraševali, kje najti kotiček, v katerem bi se vsaj malo ohladili. Previsoka temperatura v prostoru še kako moti zbranost in telo dodobra dehidrira. Tako marsikdo pomisli na prenosno klimo. Ste o takšni klimi razmišljali tudi vi? 


Prenosna klima in njene prednosti


Prenosna klima ima pred stensko prednost v tem, da jo boste lahko po nakupu že kmalu začeli uporabljati. V primerjavi s fiksno stensko klimo je ni potrebno montirati ali bistveno preoblikovati prostora, ki ga bo prenosna klima ohlajala. Tako se lahko nekega lepega, vročega dneva odločite, da je to, kar potrebujete, prav prenosna klima, ter se odpravite po nakupih. In rešitev je takoj tu, saj lahko že isti dan ali vsaj drugi dan uživate v hladnem zraku v prostoru. Precej drugače pa velja za stensko klimo, saj jo je potrebno ustrezno vgraditi, počakati na montažo, pri tem pa opraviti tudi nekaj manjših gradbenih posegov. Poleg tega so prenosne klime tudi cenovno ugodnejše, investicija pa je še nižja, saj lahko odpišete stroške montaže. Na voljo so majhni in lični modeli prenosnih klim, ki prostora ne kazijo.

Prenosna klima je primerna za najemnike stanovanj, ki se s svojimi najemodajalci nikakor ne morejo sporazumeti o tem, da bi si v stanovanje vgradili stensko klimo. Potem je primerna tudi za različne vikende, brunarice in podobno. Idealna je za ljudi, ki pogosto menjajo bivalni prostor. Prenosna klima ima seveda nekoliko manjše zmogljivosti kot stenska klima, zato več prostorov naenkrat z njo ne moremo ohlajevati. Njena prednost pa je v tem, da jo lahko brez posebnega truda prenašamo iz prostora v prostor. Tja, kjer jo najbolj potrebujemo.


prenosna klima brez odvoda Prenosna klima in njene pomanjkljivosti


Prenosna klima zahteva, da nekam izven prostora, ki ga bomo hladili, speljemo cev za izpust toplega zraka. Tako so najprimernejša rešitev zračniki ali druge odprtine v stenah. Nekoliko manj priporočljivo je speljevati topel zrak ven iz prostora skozi okno ali vrata, saj na ta način prostora ne bomo ustrezno ohladili.


Druga stvar, za katero moramo poskrbeti pri prenosni klimi, pa je redno praznjenje rezervoarja za vodo. Voda se namreč nabira kar v posebnem rezervoarju. Dražji modeli imajo po navadi večji rezervoar, medtem ko imajo cenejši modeli precej majhnega in ga morate prazniti tudi na vsaki dve uri. Dodatna slabost prenosne klime se skriva v tem, da je lahko precej hrupna, njeno brnenje in šumenje pa lahko marsikoga zmoti pri nočnem počitku, gledanju televizije in podobno.


Pred nakupom prenosne klime opravite domačo nalogo


Svetujemo vam, da se še pred nakupom prenosne klime dobro pozanimate in preverite ponudbo klimatskih naprav. Primerjajte jih med seboj glede na njihove posebne tehnične lastnosti, saj boste le tako našli tisto pravo zase. Pri izbiri prenosne klime je zelo pomembna tudi moč hlajenja, najbrž pa vas zanima tudi cena. Pri nas lahko kupite prenosne klime v cenovnem razredu od 299,99 evrov pa do 649,99 €. Dražja različica ima na voljo funkcijo ventilatorja, funkcijo razvlaževanja in 3 hitrosti ventilatorja. Prepričani smo, da vas ne bo razočarala ali pustila na cedilu.

Želimo vam pameten nakup in ohlajene poletne dneve!

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.