Prekmurska gibanica po moje
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Prekmurska gibanica po moje

SESTAVINE:

Črna plast:

* 100 g medjool datljev (ali navadnih namočenih),

* 30 g mletega maka,

* 1 JŽ kokosovega mleka.


Bela plast:

* 50 g kokosove moke (pozor, ni isto kot nariban kokos),

* 10 g kokosovega olja,

* 50 do100 ml kokosovega mleka (dolivajte sproti, do željene stopnje vlažnosti),

Jabolčna plast:

* 300 g naribanih jabolk,

* 50 g orehov (ali lešnikov, če jih imate raje),

* 1 JŽ cimeta,

* 30 g datljev.



OPIS POSTOPKA:



1. Črna plast: V blenderju ali sekljalniku zmeljemo datlje, mak in kokosovo mleko. Mešamo, dokler ne dobimo homogene paste. Meni je zadostovalo manj kot 1 minuta.

2. Bela plast: Kokosovo maslo segrejemo, da se utekočini. V skledi zmešamo z moko in dolivamo mleko, dokler ne dobimo sočne mase.

3. Jabolčna plast: Najprej grobo nasekljamo orehe. Posebej naribamo jabolka (ali uporabimo kar kuhinjski sekljalnik). V blenderju zmeljemo še datlje (če nam zaradi premajhne količine noče mleti, dodamo nekaj mase od jabolk). Vse skupaj zmešamo in dodamo cimet.



Namigi: -Sladico lahko pripravimo v kozarcih, v katere nalagamo eno plast za drugo, lahko pa jo zložimo v "enem kosu". Količina zadostuje za pol manjšega pekača. Če želite torej cel pekač, podvojite zgornje količine! - Sladica ni pretirano sladka, zato lahko tisti, ki ste bolj sladkosnedi, v katero od plasti dodate še malce poljubnega sladila. Osebno se mi to sicer ni zdelo potrebno. - Sladica na fotografiji je sestavljena s pomočjo kovinskega modelčka, saj se mi je zdela tako najbolj fotogenična :)



ČAS PRIPRAVE: 30 minut

RECEPT PRIPRAVILA: Jasmina P. - FB stran Hitro in zdravo


,Črna plast: ,* 100 g medjool datljev (ali navadnih namočenih), ,* 30 g mletega maka, ,* 1 JŽ kokosovega mleka. ,Bela plast: ,* 50 g kokosove moke (pozor, ni isto kot nariban kokos), ,* 10 g kokosovega olja, ,* 50 do100 ml kokosovega mleka (dolivajte sproti, do željene stopnje vlažnosti), ,Jabolčna plast: ,* 300 g naribanih jabolk, ,* 50 g orehov (ali lešnikov, če jih imate raje), ,* 1 JŽ cimeta, ,* 30 g datljev. , , 1. Črna plast: V blenderju ali sekljalniku zmeljemo datlje, mak in kokosovo mleko. Mešamo, dokler ne dobimo homogene paste. Meni je zadostovalo manj kot 1 minuta. 2. Bela plast: Kokosovo maslo segrejemo, da se utekočini. V skledi zmešamo z moko in dolivamo mleko, dokler ne dobimo sočne mase. 3. Jabolčna plast: Najprej grobo nasekljamo orehe. Posebej naribamo jabolka (ali uporabimo kar kuhinjski sekljalnik). V blenderju zmeljemo še datlje (če nam zaradi premajhne količine noče mleti, dodamo nekaj mase od jabolk). Vse skupaj zmešamo in dodamo cimet.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.