Prehranska dopolnila, ki jih priporočam dnevno za maksimalen rezultat

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

Totalen kaos …!!!

Namesto nižjega deleža odvečne maščobe je nižje samo stanje na vašem bančnem računu. Namesto super rezultatov pa velikokrat sledi super razočaranje.

To je posledica norije, ki smo ji priča v zadnjem času.


Poplava prehranskih dopolnil, smešne cene v obe skrajnosti, kakovost, ki je na meji dovoljenega, in tako naprej. To je razlog, da marsikdo sploh ne ve, kaj uživa, in kaj je tisto, kar dejansko potrebuje.

Za razliko od ostalih bom z vami 100 % iskren.
Spodaj boste izvedeli ali prehranska dopolnila sploh potrebujete, in če že, katera so.

ŽE SAMO IME VAM POVE, DA VAM MARSIKDO LAŽE V OBRAZ …

Da bomo vsi na isti strani, najprej zelo pomembna informacija. Kot verjetno veste, takšne in drugačne izdelke uvrščamo v skupino prehranskih DOPOLNIL. To pomeni, da dopolnjujejo neko osnovo, ki jo v tem primeru predstavlja kombinacija uravnotežene prehrane in redne telesne aktivnosti.

To je dejstvo!

dodatkiKdor misli oziroma verjame, da so prehranska dopolnila tista, ki bodo sama po sebi poskrbela za super rezultat, to kar oznanjajo številni »strokovnjaki«, se konkretno moti. Praktično živi v popolni iluziji.

Če pred vadbo pojeste nek fatburner še ne pomeni, da po treningu lahko skočite na burger, pa bo zadeva ok. Pa da ne bo pomote, to ni tako redek pojav.

Ker se je življenjski slog v zadnjem času precej spremenil (stres, več dela, natrpan urnik itd.) se moramo temu primerno prilagoditi. Brez dvoma to najlažje dosežemo z uživanjem kakovostne in raznolike hrane in tako poskrbimo, da ima telo dovolj energije za vse izzive.


Ampak pozor …!
Ker včasih zaradi številni obveznosti, hitrega tempa in natrpanega urnika to ni izvedljivo, na vrsto pridejo prehranska dopolnila.

Bistvo kakovostnih prehranski dopolnil je, da v svoje telo lažje vnesemo snovi, ki jih potrebujemo za super počutje, kakovostno regeneracijo in posledično napredek.

In da ne boste po nepotrebnem zapravljali ogromno denarja in uničevali svojega telesa, vam razkrijem kaj potrebujete, na kaj morate paziti in jasno, katera prehranska dopolnila uporabljam tudi sam.

TRDITEV S KATERO SE STRINJAJO VSI STROKOVNJAKI

Odkar sem spoznal, kako pomembne so, si ne predstavljam dneva brez omega-3 maščobni kislin.

Brez heca …


Razloga, da sem jih umestil na svoj jedilnik, sta predvsem dva.

Prvi je, da so omega-3 maščobne kisline nujne za nemoteno delovanje človeškega organizma. To so v zadnjem času dokazale številne raziskave. O tem, kako pomembne so za naše počutje in splošno zdravje, so začeli govoriti praktično vsi. Od zdravnikov, farmacevtov, nutricionistov pa do športnikov in trenerjev.

Celo EFSA (European Food Safety Authority), ki velja za alfo in omego, ko govorimo o zdravi prehrani, je potrdila pozitivne vplive omenjenih maščob na naše telo in razvoj.

Poleg prvega, ki je sicer zelo zgovoren, vam predstavim še drugi razlog.


Gre za maščobne kisline, ki jih za razliko od ostalih naše telo ne more tvoriti samo. To pomeni, da jih v svoje telo moramo vnesti s prehrano.

No tukaj pa nastane manjši problem.

Določen delež jih sicer že zaužijemo z zelenjavo, ribami, algami in semeni, vendar dvomim, da je le ta dovolj visok. Kot sem opazil pri svoji prehrani, ki je sicer zelo raznolika, je bil delež prenizek. Zato sem se odločil da izkoristim prehranska dopolnila in v telo vnesem dodatne omega 3 maščobne kisline.


GTN-omega-3KATERE: Golden TREE Omega 3 TG


KDAJ: Med zajtrkom.

KOLIKO: Dva grama oziroma dve kapsuli (POZOR! … Pri ostalih produktih je zaradi slabše kakovosti podatek o zadostnem dnevnem vnosu drugačen).

ZAKAJ:
* zagotavljajo pravilno delovanje srca,
*
pozitivno vplivajo na normalno delovanje možganov,
* sodelujejo pri vzdrževanju dobrega vida,
* delujejo protivnetno,
* pozitivno vplivajo na lepoto kože,
* omogočajo nemoteno delovanje celic, ki so osnovna enota organizma.

NAPITEK ZA PRAVO REGENERACIJO

Beljakovine v prahu mogoče že poznate, ampak zaradi poplave izdelkov vlada popolna zmeda, kar me sploh ne čudi.

Med telesno aktivnostjo oziroma med treningom zaradi različnih obremenitev pride do mikro poškodb mišičnega tkiva, ki se morajo po vadbi čim hitreje zaceliti. S tem, ko se zacelijo, se postopoma poveča delež mišične mase in tako oblikujemo čvrsto, fit postavo. Podobno, kot če bi vrv, ki se je natrgala, povezali z novim delčkom in jo tako ojačali ter podaljšali.
Najboljši čas za regeneracijo je prvih 20 minut po treningu. In ker na razpolago ni veliko časa, je beljakovinski napitek najbolj optimalna izbira za kakovostno regeneracijo in posledično napredek.


GTN-wheyKATERE: Golden TREE “100% All-Natural” Whey Protein - okus vanilija in okus čokolada
KDAJ:
Po treningu.

KOLIKO:
30 gramov oziroma dve merici.

ZAKAJ:
*
odigrajo ključno vlogo pri učvrstitvi in oblikovanju telesa,
* prispevajo k povečanju mišične mase,
* ohranjajo zdrave kosti,
* pomagajo pri uravnavanju krvnega tlaka.

Preden zaključim, pa še ena pomembna zadeva. Prosim vas, da ste pri izbiri izdelkov kar se da previdni. Glede na to, da je cilj zdrava, fit postava, priporočam, da izberete tista prehranska dopolnila, ki ne vsebujejo umetnih sladil in ostalih aditivov.

PRISPEVEK PRIPRAVIL: Miha Geršič >> spremljaš ga lahko na portalu Popolne postava

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek