Postrv s peso in hrenom

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
* file rdeče posPostrv-pesa-hrentrvi
* sol, poper
* olivno olje
* čebula
* riž-pira-ječmen
* pesin sok
* mleko
* hren
* bučke
* korenje


OPIS POSTOPKA: File rdeče postrvi očistimo, osolimo in popramo ter ga spečemo zavitega v alu folijo, da se je dušil v pari na 200 stopinjah cca 15 minut. Na olivnem olju prepražimo čebulo, nato pa dodamo mešanico žit: riž, pira, ječmen, zalijemo s pesinim sokom, solimo in skuhala do mehkega. V mešanici mleka in sladke smetane skuhamo hren. Omako precedimo, solimo in spenimo v aparatu za delanje pene za kapučino. Zraven lahko dodamo zelenjavni čips: bučke, rumeno in rdeče korenje se nareže na trakce (julienne), se ocvre v vročem olju in rahlo osoli.

ČAS PRIPRAVE: 1 ura
RECEPT PRIPRAVILA: Anja Mikek, (pokukaj na njen lušten BLOG)

 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek