Postrv s peso in hrenom
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Postrv s peso in hrenom

SESTAVINE:

* file rdeče postrvi

* sol, poper

* olivno olje

* čebula

* riž-pira-ječmen

* pesin sok

* mleko

* hren

* bučke

* korenje



OPIS POSTOPKA: File rdeče postrvi očistimo, osolimo in popramo ter ga spečemo zavitega v alu folijo, da se je dušil v pari na 200 stopinjah cca 15 minut. Na olivnem olju prepražimo čebulo, nato pa dodamo mešanico žit: riž, pira, ječmen, zalijemo s pesinim sokom, solimo in skuhala do mehkega. V mešanici mleka in sladke smetane skuhamo hren. Omako precedimo, solimo in spenimo v aparatu za delanje pene za kapučino. Zraven lahko dodamo zelenjavni čips: bučke, rumeno in rdeče korenje se nareže na trakce (julienne), se ocvre v vročem olju in rahlo osoli.

ČAS PRIPRAVE: 1 ura

RECEPT PRIPRAVILA: Anja Mikek


,* file rdeče postrvi ,* sol, poper ,* olivno olje ,* čebula ,* riž-pira-ječmen ,* pesin sok ,* mleko ,* hren ,* bučke ,* korenje , , File rdeče postrvi očistimo, osolimo in popramo ter ga spečemo zavitega v alu folijo, da se je dušil v pari na 200 stopinjah cca 15 minut. Na olivnem olju prepražimo čebulo, nato pa dodamo mešanico žit: riž, pira, ječmen, zalijemo s pesinim sokom, solimo in skuhala do mehkega. V mešanici mleka in sladke smetane skuhamo hren. Omako precedimo, solimo in spenimo v aparatu za delanje pene za kapučino. Zraven lahko dodamo zelenjavni čips: bučke, rumeno in rdeče korenje se nareže na trakce (julienne), se ocvre v vročem olju in rahlo osoli.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.