Polnozrnat štrudelj

Oceni objavo z 1 do 5:
(4.5)
Št. ocen: 8

SESTAVINE:Polnozrnat štrudelj2
Testo:
* 150 g pšenične polnozrnate moke
* 200 g pirine bele moke
* 2 dcl mlačne vode
* 1 žlica olivnega olja
* ščepec soli
* 1 žlica soka limone

Nadev:
* naribana jabolka
* 1 banana
* skuta
* cimet
* po želji: lešniki, rozine, med...

OPIS POSTOPKA: Iz navedenih sestavin za testo zamesimo gladko testo. Razdelimo ga na 3 Polnozrnat štrudelj3enakomerne hlebčke, jih premažemo z malo olivnega olja in jih pustimo počivati pol ure. Na pomokanem prtu razvaljamo hlabček. Namažemo ga s skuto, ki smo jo predhodno pomešali z banano (da nastane gladka zmes). Dodamo naribana jabolka ter vse skupaj malo posujemo s cimetom. S pomočjo prta nadevano testo zvijemo v klobaso, in ga na obeh koncih malo prepognemo, da masa ne bi uhajala. Enako naredimo s preostalima hlebčkama. Zvite štrudlje previdno položimo v pekač na peki papir in v predhodno ogreti pečici na 190C pečemo 45 minut.

ČAS PRIPRAVE: cca 60minPolnozrnat štrudelj4
RECEPT PRIPRAVILA:
Sara Kandolf

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek