Polnozrnat štrudelj
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Polnozrnat štrudelj

SESTAVINE:

Testo:

* 150 g pšenične polnozrnate moke

* 200 g pirine bele moke

* 2 dcl mlačne vode

* 1 žlica olivnega olja

* ščepec soli

* 1 žlica soka limone


Nadev:

* naribana jabolka

* 1 banana

* skuta

* cimet

* po želji: lešniki, rozine, med...



OPIS POSTOPKA: Iz navedenih sestavin za testo zamesimo gladko testo. Razdelimo ga na 3 enakomerne hlebčke, jih premažemo z malo olivnega olja in jih pustimo počivati pol ure. Na pomokanem prtu razvaljamo hlabček. Namažemo ga s skuto, ki smo jo predhodno pomešali z banano (da nastane gladka zmes). Dodamo naribana jabolka ter vse skupaj malo posujemo s cimetom. S pomočjo prta nadevano testo zvijemo v klobaso, in ga na obeh koncih malo prepognemo, da masa ne bi uhajala. Enako naredimo s preostalima hlebčkama. Zvite štrudlje previdno položimo v pekač na peki papir in v predhodno ogreti pečici na 190C pečemo 45 minut.



ČAS PRIPRAVE: cca 60min

RECEPT PRIPRAVILA: Sara Kandolf


, Iz navedenih sestavin za testo zamesimo gladko testo. Razdelimo ga na 3 enakomerne hlebčke, jih premažemo z malo olivnega olja in jih pustimo počivati pol ure. Na pomokanem prtu razvaljamo hlabček. Namažemo ga s skuto, ki smo jo predhodno pomešali z banano (da nastane gladka zmes). Dodamo naribana jabolka ter vse skupaj malo posujemo s cimetom. S pomočjo prta nadevano testo zvijemo v klobaso, in ga na obeh koncih malo prepognemo, da masa ne bi uhajala. Enako naredimo s preostalima hlebčkama. Zvite štrudlje previdno položimo v pekač na peki papir in v predhodno ogreti pečici na 190C pečemo 45 minut.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.