Pita iz ajdove moke s skuto in kivijevim pudingom
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Pita iz ajdove moke s skuto in kivijevim pudingom

SESTAVINE:

Za testo:

* 1 večje jajce

* 100 g mletega rjavega ali kokosovega sladkorja

* 140 g masla (jaz uporabim jogurtovega in kokosovega) (kokosovo olje)

* 400 g moke (pol ajdove in pol navadne)

* malo mleka ali kisle smetane

* lupinica ene bio limone


Za skutni nadev:

* 500 g skute (jaz sem uporabila domačo in nisem vanjo dodajala nobenih drugih sestavin, saj je nisem pekla, lahko pa vmešate še kislo smetano in sladkor, sploh če boste uporabili pasirano skuto, ki je precej kisla, je potrebno dodati sladkor)


Za puding:

* 4 večji kiviji

* 2 vrečki vanilijevega pudinga (recept za domač vanili puding)

* 1/2 l vode

* 5 žlic rjavega ali kokosovega sladkorja




OPIS POSTOPKA: Iz sestavin za testo vmesimo krhko testo, ga položimo v pekač (20 x 35 cm) obložen s peki papirjem in ga pečemo pri temperaturi 180 stopinj Celzija za 25-30 minut. Medtem pripravimo nadev. Če je potrebno skuto zmešamo s smetano in sladkorjem. Za puding v nekaj tekočine vmešamo prah za puding, ostalo pa zavremo skupaj s sladkorjem. Ko zavre v vodo stresemo kivi, malo pokuhamo, nato pa skuhamo puding po navodilih iz vrečke do konca. Medtem, ko čakamo na testo, puding vsake toliko časa premešamo, da se ne naredi skorjica. Ko je testo pečeno, nanj takoj damo skuto, da se zaradi toplote testa razpusti, preko skute pa prelijemo še topel puding. Pustimo, da se ohladi in puding strdi, nato razrežemo na koščke in postrežemo.



ČAS PRIPRAVE: 60 minut

RECEPT PRIPRAVILA: Lavra Ambroz  


, Iz sestavin za testo vmesimo krhko testo, ga položimo v pekač (20 x 35 cm) obložen s peki papirjem in ga pečemo pri temperaturi 180 stopinj Celzija za 25-30 minut. Medtem pripravimo nadev. Če je potrebno skuto zmešamo s smetano in sladkorjem. Za puding v nekaj tekočine vmešamo prah za puding, ostalo pa zavremo skupaj s sladkorjem. Ko zavre v vodo stresemo kivi, malo pokuhamo, nato pa skuhamo puding po navodilih iz vrečke do konca. Medtem, ko čakamo na testo, puding vsake toliko časa premešamo, da se ne naredi skorjica. Ko je testo pečeno, nanj takoj damo skuto, da se zaradi toplote testa razpusti, preko skute pa prelijemo še topel puding. Pustimo, da se ohladi in puding strdi, nato razrežemo na koščke in postrežemo.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.