Piščanec in ''pirota'' z gobicami
SESTAVINE:
Meso:
* 300 g piščančjih/puranjih prsi
* gorčična semena
* sol, poper, čili
* 1 dcl belega vina
Gobova omaka:
* česen
*čebula
* gobice (jaz sem uporabila zamrznjene jurčke)
* korenček
* ovsena krema
* svež drobnjak
* pirina zrna
OPIS POSTOPKA: Čez noč namočeno piro skuhamo - počakamo, da zavre ter nato kuhamo še približno 15 - 20 minut. Piščančje meso začinimo (sol, poper, čili, gorčično seme) in ga pokapljamo z olivnim oljem. V posodi prepražimo 1 malo čebulo in 5 strokov sesekljanega česna, ko porumeni dodamo narezane gobice, korenček ter posolimo in popopramo. Gobice pražimo tako dolgo, da voda, ki so jo spustile izhlapi. Zalijemo z ovseno kremo in med mešanjem počakamo da omaka zavre. V drugi ponvi med tem časom popečemo piščančje koščke na olivnem olju. Ko so koščki že zapečeni, jih prelijemo z belim vinom in pečemo še toliko časa da vino izhlapi. Čez piščančje zrezke prelijemo gobovo omako in pustimo na majhnem ognju še približno 5 minut. Postrežemo skupaj s piroto.
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja
Komentarji (0)