Piščanec in ''pirota'' z gobicami
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Piščanec in ''pirota'' z gobicami

SESTAVINE:

Meso:

* 300 g piščančjih/puranjih prsi

* gorčična semena

* sol, poper, čili

* 1 dcl belega vina



Gobova omaka:

* česen

*čebula

* gobice (jaz sem uporabila zamrznjene jurčke)

* korenček

* ovsena krema

* svež drobnjak

* pirina zrna



OPIS POSTOPKA: Čez noč namočeno piro skuhamo - počakamo, da zavre ter nato kuhamo še približno 15 - 20 minut. Piščančje meso začinimo (sol, poper, čili, gorčično seme) in ga pokapljamo z olivnim oljem. V posodi prepražimo 1 malo čebulo in 5 strokov sesekljanega česna, ko porumeni dodamo narezane gobice, korenček ter posolimo in popopramo. Gobice pražimo tako dolgo, da voda, ki so jo spustile izhlapi. Zalijemo z ovseno kremo in med mešanjem počakamo da omaka zavre. V drugi ponvi med tem časom popečemo piščančje koščke na olivnem olju. Ko so koščki že zapečeni, jih prelijemo z belim vinom in pečemo še toliko časa da vino izhlapi. Čez piščančje zrezke prelijemo gobovo omako in pustimo na majhnem ognju še približno 5 minut. Postrežemo skupaj s piroto.

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja


, Čez noč namočeno piro skuhamo - počakamo, da zavre ter nato kuhamo še približno 15 - 20 minut. Piščančje meso začinimo (sol, poper, čili, gorčično seme) in ga pokapljamo z olivnim oljem. V posodi prepražimo 1 malo čebulo in 5 strokov sesekljanega česna, ko porumeni dodamo narezane gobice, korenček ter posolimo in popopramo. Gobice pražimo tako dolgo, da voda, ki so jo spustile izhlapi. Zalijemo z ovseno kremo in med mešanjem počakamo da omaka zavre. V drugi ponvi med tem časom popečemo piščančje koščke na olivnem olju. Ko so koščki že zapečeni, jih prelijemo z belim vinom in pečemo še toliko časa da vino izhlapi. Čez piščančje zrezke prelijemo gobovo omako in pustimo na majhnem ognju še približno 5 minut. Postrežemo skupaj s piroto.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.